joi, 9 noiembrie 2017

Îți cauți job? Încearcă InfoMunca.ro, un site de anunțuri sigur și rapid!


Am senzatia ca lumea in care traim se schimba de la un an la altul sau poate si mai rapid, asa incat cei care nu pot tine pasul cu schimbarea raman in urma, depasiti de tehnologie, de norme, de practici, de viata cu tot al ei. Mediul online s-a dezvoltat foarte mult si se afla intr-o permanenta schimbare chiar in acest moment, asa se face ca hartia este tot mai mult inlocuita cu virtualul. Asta ma bucura, intr-un fel. Mai multi copaci salvati, nu?, gandeste ecologista din mine. :)

Oamenii stau mai mult cu ochii in telefon, laptop si tablete si mai putin in ziare si reviste de hartie, isi iau informatiile aflate la un click distanta si mai putin de la chiosc, isi cauta locuri de munca accesand un www si nu subliniind anunturile din ziare, ca pe vremea mea. HaHa. Nu mi-am mai schimbat jobul de 10 ani, d-asta imi permit un "pe vremea mea", insa aflu de la prietenii mei cat de multe s-au schimbat si in goana asta a cautarii locului de munca perfect.


Spuneam ca de zece ani am acelasi job, din 2006 mai exact, adica de 11 fix luna asta si nu ma gandesc sa-l schimb prea curand, insa nu strica niciodata sa fii pregatit, asa ca mi se intampla sa rasfoiesc din cand in cand internetul in cautarea celor mai eficiente cai de gasire a jobului ideal, aflat doar la un click distanta, dupa cum este mesajul care ma intampina pe pagina primului site afisat in casuta de cautari: Infomunca.ro, un site cu anunturi pentru angajari online foarte popular, din cate am aflat ulterior.  
Acest lucru se datoreaza usurintei cu care utilizatorii pot alege zona in care ar dori sa caute posibilitati de angajare si domeniul dorit. Numeroase anunturi am observat ca sunt pentru locuri de munca in domeniul ingineriei, un domeniu foarte popular si foarte complex, inginerii fiind la mare cautare peste tot. Mare parte din anunturi veneau de la companii de la noi din tara dar si de la alte companii straine care erau in cautare de angajati pregatiti sicu experienta intr-un anumit domeniu. 



O alta multitudine de anunturi erau pentru joburi care mai de care mai variate, destinate persoanelor cu profesii liberale, adica acelor persoane care nu sunt nevoite sa faca parte dintr-o comunitate pentru a profesa. Dupa cum era de asteptat, multe anunturi de angajari provin de la angajatori din Anglia, Germania si Olanda pentru orice fel de joburi de la electricieni pana la profesori sau chiar ingineri.

Joburile care mi s-au parut foarte atractive, pe langa cele in IT, au fost cele in domeniul Marketing: Product Manager, Team Leader, Specialist Marketing. Sunt joburi care nu doar ca suna bine dar care sunt si bine platite si bine vazute de oameni, oferindu-le celor de pe aceste pozitii o autoritate crescuta fata de alte persoane, sectiunea angajari in marketing fiind de altfel printre cele mai accesate. 


M-am mai linistit putin la ideea ca 10.543 oportunitati de angajare vin in intampinarea celor care isi cauta un loc de munca sau vor sa-l schimbe pe cel actual. Ma gandesc cu optimism ca unul dintre acestea mi se potriveste si mie, daca ar fi să...
Spor la angajare va doresc!

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search