duminică, 5 noiembrie 2017

Răsfățul GUINOT de duminică și nu numai


Lunea incepem curele de slabire, ne facem abonamente la sala, ne cumparam adidasi noi pentru ca, nu-i asa, ne propunem sa cucerim toate parcurile din oras in pas alergator. Legenda spune ca foarte putine zile de luni, bifate in calendat cu toate aceste planuri, s-au si bucurat efectiv de realizarile ulterioare incercuirii cu carioca rosie. Duminica, in schimb, e zi de rasfat. Ne trezim tarziu, lenevim pe canapea cu o cafea mare alaturi sau in asternuturi, dinaintea serialelor preferate, scoatem de prin sertare toate mastile pe care nu apucam sa le folosim in cursul saptamanii, ne pictam frumos unghiile (sau cel putin incercam!) si uneori dam iama si la borcanul cu ciocolata pentru ca, nu-i asa a doua oara, de luni incepem dieta!

Nu fac exceptie la cele de mai sus, evident, iar astazi a fost ziua Guinot.
Am alungat somnul cu o baie luuuunga, in care mi-am pus uleiurile esentiale preferate, am spalat parul bine de tot, rasfatat cu masti si tot tacamul necesar parului intr-o dimineata de duminica si cu halatul pufos pe mine si porii deschisi am bifat un superbissim pamper Guinot.

PASUL 1: peelingul cu AHA si ceai verde 

Guinot gommage biologique peeling radiance gel este un produs pe care il IUBESC! 
Am tenul sensibil, atins de cuperoza pe ici, pe colo, nu-mi permit sa-l agresez cu scruburi dure, produse care sa aiba particule abrazive, asadar apelez de mult timp la acest gel cu acizi din fructe care topesc efectiv celulele moarte de la suprafata pielii.
Ceaiul verde contine antioxidanti care oxigeneaza pielea si permite patrunderea substantelor active din cosmetice pentru ca este oarecum inutil sa aplici creme performante pe o piele deja incarcata si sufocata de celule moarte si cu pori blocati. 
De aceea, eu consider ca o buna curatare a pielii este pasul esential in rutina de ingrijire a tenului.
Acest produs Guinot are textura de gel cu o consistenta destul de ferma. Pe tenul neumezit se aplica bobite pe obraji, nas, frunte, barbie si se maseaza usor cu degetele pana cand gelul se transforma in ulei. Este un semn ca a topit celulele moarte si a destupat porii. Mie imi place sa-l las pe piele cateva minute inainte de a-l clati cu apa calduta.
Veti simti imediat cat este de fina pielea, luminoasa, catifelata, curata, iar in timp, acest peeling realizat de doua ori pe saptamana va duce la reducerea punctelor negre, la micsorarea porilor, mai cu seama ca pregateste excelent tenul pentru orice masca sau lotiune tonica sau crema am folosi.
Gelul nu irita pielea, nu o inroseste, nu veti simti furnicaturi, nici un disconfort.
Contine si unt de Shea care o hidrateaza, in timp ce acizii din fructe o curata si acid glicolic cu rol de a reduce liniile fine si de a preveni ridurile, in timp ce antioxidantii din ceaiul verde previn atacul radicalilor liberi care grabesc imbatranirea pielii.


PASUL 2: masca hidratanta pentru luminozitate 

Măștile si-au facut si ele loc tot mai des, in ultimul an, in rutina mea de ingrijire a tenului. Poate si pentru ca nu ma hidratez suficient, stau mult la soare, am folosit anumite produse pentru cosuri care mi-au uscat pielea, dar mai ales pentru ca am 35 de ani. Tenul meu candva gras s-a transformat in unul normal cu tendinte de uscare, uneori chiar deshidratat. Simt ca pielea ma strange dupa baie, daca nu aplic imediat o crema super hidratanta. Nici cu fondurile de ten matifiante nu pot exagera pentru ca tenul o ia razna.
Liniile fine din coltul ochilor sunt si ele la locul lor, ca doar nu sunt Benjamin Button.
Anyways,  o data sau chiar de doua ori pe saptamana aplic o masca hidratanta.
Vi le voi prezenta pe toate pe care le folosesc de vreun an incoace, intr-o alta postare. Acum, insa, este vorba despre masca Guinot, o mangaiere pentru tenul meu deshidratat din aceasta toamna cand friguroasa, cand canduroasa, cand cu vant, cand cu ploaie.

Masca vine sa completeze perfect efectul peelingului. Pielea astfel curatata de celule moarte primeste si mai bine ingredientele benefice ale mastii, acestea fiind:
  • Aloe Vera, unt de Shea si Uree pentru hidratare intensa, catifelare si regenerare a pielii.
  • Cupru, Magneziu, Zinc pentru refacerea barierei protectoare a pielii si restabilirea nivelului optim de hidratare al pielii.
  • Fosfolipide, care sunt lipide complexe, componenta principală a membranelor celulare, cu rol in mentinerea hidratarii pielii, prevenirea imbatranirii premature si regenerarea pielii mature.
  • Acid hialuronic, unul dintre cei mai puternici agenti hidratanti.
  • Extract de alge verzi, care contine numeroase vitamine, minerale si aminoacizi responsabili pentru hidratare si luminozitate, dar si cu efect antistres pentru piele, mai cu seama in urma contactului acesteia cu radicalii liberi.
  • Complex Hydrocyte pentru hidratare si pentru a mentine hidratarea timp indelungat,
  • Extract de smochina pentru hidratare.
  • Ceara de masline cu actiune emolienta 

PASUL 3: crema Age Logic Cellulaire / Intelligent Cell Renewal

Pe cat de pretentios suna numele acestei creme, pe atat de senzationala este! 
Nu este doar un produs pentru hidratarea pielii sau cu efecte antirid, ca oricare alta crema pe care am putea-o cumpara din farmacie sau supermarket. Este mai mult de-atat, iar in spatele ei se ascund ani intregi de studii, experimente si echipe formate din cei mai mari specialisti in domeniu.
Aceasta crema, care in format normal (eu o am travel size) se afla intr-un borcanas elegant, este un produs - primul de acest gen din lumea cosmeticii - capabil sa reprogrameze procesul de imbatranire al pielii.
Este, mai exact, un primul tratament din lume care ajuta la prevenirea imbatranirii celulare, reactiveaza functiile vitale ale pielii. 


Dupa o luna de folosire, pielea devine mai ferma si ridurile sunt vizibil netezite, tenul isi recapata stralucirea şi vitalitatea.

Beneficii: 
  • Reface aportul de oxigen si energie necesara celulelor pentru a reactiva activitatea celulalara.
  • Tonifica si energizeaza pielea. 
  • Semnele imbatranirii tenului sunt vizibil diminuate. 
  • Netezeste ridurile
Ingrediente principale:
  • Adenozintrifosfat, care stocheaza si livreaza energie la nivel celular pentru ca pielea sa poata respinge efectele devastatoare ale radicalilor liberi, responsabili pentru imbatranirea pielii. 
  • Oxynergin, un ingredient care stimuleaza oxigenarea celulara
  • Vitamine E + C+ formula anti glicare, care se opune procesului de glicare din piele, ce conduce la imbatranirea si sufocarea pielii, din cauza actiunii radicalilor liberi. Aceasta combinatie de ingrediente active protejeaza fibrele de colagen si de elastina de ridigizare, rezultand astfel o piele supla, neteda si elastica, un contur al fetei bine definit.
  • Sepitonic - stimulează respirația celulară și apariția de noi celule. 

Produsele Guinot pe care vi le-am prezentat, precum toate celelalte inventate vreodata de specialistii acestui super brand de cosmetice, se gasesc in magazinul Topline (Bd. Regina Maria, 14, Bucuresti-Sector 4, Bucuresti) sau online AICI

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search