miercuri, 20 decembrie 2017

3 idei pentru o cafea aromată de Crăciun



Studiile arata ca românii beau, în medie, peste doua cafele pe zi, asa ca nu este o surpriză pentru nimeni că această băutură are un loc special și la masa de Crăciun. Poate nu va dau o veste șoc :), dar aflati ca și cafeaua poate avea arome crăciunești, daca adaugam condimentul potrivit. 

Indiferent dacă preferați cafeaua la filtru sau la ibricul Moka, este foarte ușor să aduceți niște extra condimente cafelei cu ingrediente pe care sigur le aveți la îndemână. Compania italiană specialistă în cafea vă recomandă trei rețete simple de cafea cu mirodenii de Crăciun, care completează și dau un twist celei mai iubite băuturi.



Crăciunul în fiecare ceașcă

Trainerii internaționali Lavazza au experimentat și vă recomandă să încercați următoarele rețete, adăugând în cafea vanilie, scorțișoară, coajă de portocală, cardamon măcinat sau piper măcinat înainte de fierbere. Dozările din rețetele de mai jos sunt valabile atât pentru utilizarea unui aparat de cafea la filtru (pentru 2 persoane), cât și pentru un ibric moka (tot pentru 2 persoane), fiind folosite 12 grame de cafea în 200 ml de apă pentru toate rețetele prezentate.


Cafea cu vanilie


Cafea recomandată:

- Lavazza Filtro Delicato, care încapsulează proprietățile cafelei din Africa de Sud: boabele de Arabica naturală din Brazilia dau consistență și aromă dulceagă, în timp ce selecția de boabe Robusta oferă o ușoară notă de ciocolată.
- Qualità Oro, o selecție de cele mai bune boabe 100% Arabica, provenite din America Latină, cu un gust inconfundabil și note subtile de malț și miere.

Adăugați ¼ vanilie în cafea înainte de fierbere.


Cafea cu piper negru

Cafea recomandată:

- Lavazza Filtro Tradizionale, un amestec premium de boabe Arabica și Robusta atent selecționate, special concepute de Lavazza pentru a oferi o intensitate medie, note de cacao și fructe uscate
- Crema e Gusto, combinația perfectă de aromă intensă și gust deplin. Este compusă dintr-o selecție de boabe Arabica și Robusta de cea mai bună calitate, cu o aromă parfumată și note subtile de ciocolată

Adăugați câteva boabe de piper negru în cafea înainte de fierbere.



Cafea cu scorțișoară și portocale
Cafea recomandată:

- Lavazza Filtro Delicato, care încapsulează proprietățile cafelei din Africa de Sud: boabele de Arabica naturală din Brazilia dau consistență și aromă dulceagă, în timp ce selecția de boabe Robusta oferă o ușoară notă de ciocolată.

- Qualità Rossa, cel mai iconic brand de cafea tradițională italienească, un simbol recunoscut și o cafea unică ce îmbină boabe de Arabica din Brazilia pentru consistență și aromă dulceagă și boabe de Robusta din Asia de Sud-Est pentru intensitate și note calde de cacao. O cafea cu aromă bogată.

Adăugați coaja de la jumătate de portocală și jumătate dintr-un băț de scorțișoară în cafea înainte de fierbere.


Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search