sâmbătă, 23 decembrie 2017

Toamna la mare sau când fericirea noastră ține doar de noi. Și atât!

Acum, cand va scriu, este iarna, dar actiunea povestii s-a intamplat cand era inca toamna, la mijloc de octombrie. Am gasit pozele in telefon si am zis ca-i pacat sa nu vi le arat, poate mai sunt iubitori de mare in zona, cu la fel de mare dor de plaja ca si mine. Ma ajuta foarte mult cand privesc fotografii, indiferent ca sunt acestea sau altele de la munte sau de la o plimbare in parc sau de la o masa la care am fost cu o prietena draga. Iubesc fotografiile si fotografierea. Ador sa fac poze, am senzatia ca astfel imortalizez pentru totdeauna momentul acela special pe care il traiesc, ca iau cu mine locul ala frumos in care ma aflu, ma asigur ca nu voi uita nicicand ce traiesc atunci. Acea zi de 15 octombrie pe care am petrecut-o la malul marii a fost un moment minunat din viata mea!
Am constatat, si cu acea ocazie, ca poate daca am trai pentru prezent si mai putin facand planuri de viitor, daca am face ceea ce simtim, fara sa stam prea mult pe ganduri, daca n-am sta sa analizam si sa cautam nodul in papura acelui gand, daca ni l-am materializa fara sa asteptam de la altii sa ne implineasca dorintele, am fi mai fericiti! 
Am doua trei hashtaguri preferate pe care le utilizez pe Instagram, cand simt ca se potrivesc si anume - #HappinessIsAChoice, adica Ferirea este o alegere, o alegere a ta, proprie si personala, o decizie a fiecaruia dintre noi pentru ca doar noi ne suntem datori sa ne facem fericiti, nimeni altcineva. Si-mi mai place #HappinessIsJustAroundTheCorner pentru ca da, Fericirea este la o aruncatura de bat. Nu la capatul pamantului, nu in stele, nu peste Oceane. De cele mai multe ori, Fericirea este langa noi sau chiar in noi. In acea zi, pentru mine, Fericirea a fost la mare, la doar doua ore distanta. Am avut de ales intre a sta in casa, de a petrece acea sambata probabil in pijamale, in fata televizorului si a merge la mare. 
Iar atunci cand iti doresti cu adevarat ceva, nu-i minciuna ca Universul iti sare in ajutor. Stella a vrut si ea la mare si ne-am urcat in masina si duse am fost. Am mai cules o prietena de pe traseu si toate trei am petrecut o zi de toamna de VIS la mare. Plaja era curata, libera de sezlonguri si tarabe si gunoaie, marea calma si la fel de frumoasa ca intotdeauna, liniste si pace si soare si mi-nu-nat! Este, totusi, atat de usor sa fii fericit! Eu, cel putin, nu am nevoie de mult pentru ca ochii sa-mi fabrice lacrimi de fericire! In ziua aia am avut nevoie de talpi goale pe nisip, scoici, miros de mare si doua prietene cu care am dansat pe plaja!
#HeavenIsAPlaceOnEarth este un alt hashtag pe care il folosesc pe Instagram. Am fost in cateva locuri frumoase din lumea asta si ochii mei au fost binecuvantati sa vada frumosul in tot ce ma inconjoara, asa ca pot afirma cu convingere ca da, Raiul este pe Pamant. Este o floare, este un fir de nisip, o raza de Soare, un val, un varf de munte, un animal, un om bun, un ras de copil, un pescarus. Este un sentiment frumos, o cafea cu lapte bauta alaturi de un om drag, o strangere de mana, un sarut, o imbratisare... Raiul este peste tot in jurul nostru, trebuie doar sa avem ochi sa-l vedem! 
Sfatul meu pentru voi la acest final de an: faceti ceea ce simtiti, creati-va propriul colt de Rai, faceti-va timp pentru lucrurile care va fac fericiti, pentru oamenii care va imbogatesc sufleteste si distantati-va de cei care va secatuiesc de energie, cantariti deciziile si alegerile pe care le faceti si doar daca le simtiti in inima rostiti-le in cuvinte!  

Nu uitati ca nu este datoria nimanui sa ne faca fericiti, ci doar a noastra! Si nu uitati nici ca binele atrage bine, precum raul atrage rau. Energia voastra este ca un magnet care atrage energii similare. Asadar, un suflet bun, o gandire curata, un spirit luminos atrage intocmai. Atunci cand aveti in jur oameni care va supara si va fac sa suferiti, ganditi-va o clipa daca nu cumva e ceva in neregula cu voi. Fiecare dintre noi este un magnet care atrage ceea ce-i seamana. Asadar, grija noastra principala trebuie sa fie legata de schimbarea noastra in bine si nu de schimbarea celor din jur. Fiecare traim pentru noi, in contul nostru, rolul nostru. Nu avem dreptul sa schimbam destinul altora, sa impunem altcuiva ideea noastra despre viata, sa trasăm reguli in existenta altora si sa impunem dorintele noastre altora. Grija noastra suntem noi. Schimbandu-ne pe noi, schimbam si in jurul nostru. 
Ai grija sa scoti la lumina cea mai buna versiune a ta si vei vedea ca totul in jurul tau se va schimba!
💓💓💓
Si, daca ti-e dor de mare iarna, mergi si salut-o, indiferent cine ce-a zice! :)





Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search