joi, 8 februarie 2018

3 parfumuri de primăvară. Și de orice anotimp.


Nu-mi plac toate parfumurile din lume, daca la asta va ganditi tot auzindu-ma laudand diverse creatii olfactive, desi foarte putine sunt cele care imi displac profund. Cu unele dintre ele as dormi pe perna si m-as îmbăia efectiv in miresemele lor senzationale, perfect potrivite de magicieni ai aromelor. Pe altele le-am iubit vreme de 30 de ml, iar mai apoi dragostea noastra s-a transformat in ura, fara sa-mi pot explica de ce. Poate ca asa se intampla cu pasiunile mistuitoare. Ard ca focurile de paie, intr-un semineu de iarna geroasa si lasa in urma cenusa suflata de vantul primavaratic. Cu anumite parfumuri, insa, traiesc inca amoruri fierbinti ce se intind de ani si ani de zile. 
Creatiile lui Thierry Wasser sunt o minune pentru mine. Omul asta imi citeste gandurile, imi intuieste perfect preferintele, cum si in ce fel plamadeste aromele ma intriga si bucura in acelasi timp. Tot ceea ce a creat vreodata pentru mine este opera de arta. Ador cu toata fiinta mea parfumurile semnate de el.
Eu nu cred in parfumuri de iarna, parfumuri de primavara sau de alt anotimp. Stiu ca sunt astfel impartite, in functie de notele continute. Recunosc, unele sunt extrem de puternice si dificil spre imposibil de suportat vara, in zilele caniculare, cand se topeste asfaltul. Insa, combinate cu un anumit PH al pielii, intr-o cantitate discreta, consider ca orice parfum poate fi unul fermecator, capabil sa intoarca multe capete si nu sa mute nasuri din loc. :)
Asa se face ca din vara incoace, am traversat o toamna si o iarna cu cele trei parfumuri pe care le vedeti in cosuletul de mai sus. Nu sunt parfumuri "de iarna", in sensul in care sunt ele percepute de anumite persoane, adica dulci, orientale, grele, puternice. Sunt, mai degraba, parfumuri proaspete, florale, potrivite oricarui anotimp. De aceea m-am gandit sa vi le arat acum, pe acest final de iarna, cand ghioceii au scos deja capetele, desi este fix 8 februarie.

Asadar, lansat in 2017, apa de parfum NARCISO RODRIGUEZ For Her Fleur Musc este o noua interpretare a cunoscutului For Her: semnatura de mosc este inconjurata de aceasta data de trandafiri, condimente si lemn de chihlimbar, pentru a crea un parfum spumant.  Ideea parfumului a plecat de la aroma senzuala a moscului care este invaluit in arome vibrante de piper roz, trandafir si bujor. Notele lemnoase de la final desavarsesc personalitatea parfumului. O compozitie clara, fina si eleganta, acest parfum este dedicat femeii indraznete si pline de viata. Un parfum ce evoca gratie si senzualitate.


Aroma de impact a acestui parfum este piperul roz. Il simti condimentat si indraznet, ca pe prima gura de limonada cu fructe de padure, facuta cu apa minerala. Stii senzatia, nu? Cand ti-e foarte sete si cald si comanzi o limonada racoritoare si efervescenta, potrivit de dulce si foarte aromata. Si te repezi hulpav imediat ce chelnerul ti-o pune pe masa. Si iei o gura, simti aroma, bulele apei minerale te inteapa la limba, dar papilele gustative iau contact cu aroma fructelor si dulceata lor si iti place. Si simti cum ti-e bine. Te racoresti si ti-e bine. 
Asa este prima intalnire cu pafumul asta.
Urmeaza florile. Bujorul, trandafirul si apoi moscul. Ele proaspete si dulci, el domol si cald. le tempereaza dulceata si le tine aromele in frau, asa incat sa le adulmeci si nu sa te ineci cu ele. Reusesc astfel sa te farmece si nu sa te ameteasca.
Finalul inseamna ambra, paciuli si violeta. Oh, violeta! Aceasta floare si aceasta aroma delicata... Eu pe ea o simt pe piele dupa ore bune. Lemnos, dar floral. Ca o iarna aproape trecuta, care isi da ultimele zbateri de zapada peste campurile deja inverzite, care se chinuie sa acopere capete gingase de ghiocei. 


Da, acest parfum este o minune. Si da, m-a rugat un taximetrist sa-i scriu numele lui pe o bucatica de hartie pentru ca vrea sa i-l cumpere sotiei de Valentine's Day. Atat de mult l-a fermecat intr-un drum de 15 minute.




Elie Saab Le Parfum - Resort Collection este tot un parfum lansat in 2017, purtat si răspurtat si el, iubit si pe canicula, si pe ploaie, si pe vant, si in valuri de mare si pe varf de munti. Elie Saab nu mai are nevoie de nici o introducere, indiferent de domeniul in care ar activa. Este un geniu, fara indoiala. Creatorul Le Parfum-ului este Francis Kurkdjian, un alt artist pe care il ador pur si simplu. 

Ce parfumuri pot iesi din mana acestui om, Doamne! Trebuie sa mergeti neaparat intr-o parfumerie Beautik pentru a testa colectia lui de parfumuri. Absolut senzationale creatii!




Notele de varf ale acestuia de fata sunt mandarina si frangipani. 

V-a cucerit deja, asa-i? 

Rodia, iasomia Sambac si floarea de portocal vin repede din urma pentru a completa aroma de citrice, proaspata ca un platou cu fructe devorate la mal de mare, dimineata devreme. 
Paciuli de Indonezia este nota finala. 




Agent Provocateur FATALE PINK este roz. Roz si provocator. Nu in sensul agresiv, ci prietenos, dulce, cald, insa proaspat. Este un parfum lansat in 2014, dar il consider adecvat oricarui trend - daca exista asa ceva in parfumerie. Eu nu cred asta. Parfumul este o arta. Nu se poate demoda, nu se invecheste, nu se pierde in timp. 

Fatale Pink se deschide cu mandarina, yuzu si frisca. Citricele proaspete si efervescente sunt domolite de frisca dulce, care vine sa catifeleze aroma. Odata trecuta aceasta dintai mireasma, intra in horă florile. Lotusul, camelia si datura sunt cele care trec aroma dinspre citric spre floral. Un dulce-floral placut, usor de purtat, senin si proaspat. Insa calatoria cu acest parfum nu se opreste aici.

Urmeaza statia Oriental, ultima. Florile lasa locul moscului, sofranului si bambusului. Aromele devin serioase, capata putere si iti transmit ca preiau controlul. Parfumul isi pastreaza insa tonurile initiale, jucause si proaspete, citricele se intrepatrund de minune cu notele lemnoase.


Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search