duminică, 11 februarie 2018

Restaurante #PENTRUDIVE în București: RIBS


Restaurantul RIBS a fost inaugurat toamna trecuta si daca nu i-ati trecut inca pragul, va spun clar ca nu ati mancat fabulos in viata voastra! Mancare buna se mai gaseste pe ici, pe colo, insa locurile cu mancare fabuloasa nu sunt la orice colt de strada. Mancarea aia dupa care iti lingi degetele, indiferent cat de pretentios ai fi, aia din care nu te poti opri din manacat, desi esti plin, mancarea pe care o savurezi printre "hmmm"-uri si dupa care iti juri ca nu mai mananci nimic pentru urmatoarele trei zile. Si, in final, mancarea de care ti se face pofta iarasi, imediat ce ajungi acasa si scapi de senzatia de full. Ei bine, asa este restaurantul RIBS, aflat la parterul unui nou proiect hotelier, Old Town Boutique Hotel din Str. Șepcari 12-14, este specializat în ribs & burgers după cum foarte sugestiv ne spune si numele R.I.B.S. - Romanian Insane Barbeque and Sauces.

Meniul serii mele petrecute acolo a fost compus din antreuri precum humus cu 3 arome, carpaccio de sfecla roșie cu brânză de capră, caviar de hrean și valeriană, burgeri de vită, curcan și pește, cartofi prăjiți cu brânză și 3 tipuri de sos, 3 tipuri de coaste printre care 1 în crustă panko și carne la garniță reinterpretată. Repet: totul este la superlativ. Pana si cafeaua cu lapte pe care am baut-o acolo a fost una dintre cele mai bune ever
Cu fiecare restaurant pe care il vizitez, cred tot mai mult in karma locului respectiv. Exista bucatari excelenti si exista spatii aparent perfecte, insa aceasta combinatie nu reuseste sa atraga foarte multi clienti. In anumite spatii, personalul este cel care strica totul, in altele mancarea frumoasa dar deloc gustoasa si, in ultima masura, preturile. 
Cand toate sunt bifate, adica si preturi ok, si personal amabil si mancare gustoasa, se intampla ca spatiul sa aiba o karma proasta. Si chiar am citit ceva pe tema asta recent. Pe scurt: sunt locuri condamnate la faliment. Ori pe locul in care este construita afacerea s-a intamplat ceva negativ si, implicit, cu o karma proasta, ori oamenii care muncesc acolo au ei insisi bagaje energetice nefericite, cert este ca inainte sa fie pusa prima caramida a unei afaceri, sa se consulte un specialist in domeniu, chiar si unul feng-shui, care sa poata radiografia spatiul si pentru a-l "curata".
Am facut aceasta paranteza pentru a va spune ca, din punctul meu de vedere si al prietenelor cu care am luat masa acolo, RIBS are un vibe pozitiv. Pornind de la oameni si pana la decor si mancare, totul este impecabil. Mancare heavenly, preturi decente, personal prietenos. 
Va invit sa aruncati un ochi pe fotografiile de mai jos si daca nu veti saliva, sa nu ma mai cititi niciodata! :)



     style="display:inline-block;width:728px;height:90px"
     data-ad-client="ca-pub-4096016691578442"
     data-ad-slot="5045554457">


Designul restaurantului a fost realizat de deja cunoscutul Victor Grosu, arhitect ce a amenajat până acum mai multe locații HoReCa iar de această dată a realizat un pub urban cu influențe de tavernă spaniolă în centrul istoric al Bucureștiului.

Meniul general al restaurantului conține cu preponderență coaste de porc atât în varianta de preparare clasică, acompaniate de 12 tipuri de sosuri, cât și în supă sau salată, plus o selecție de burgers delicioși.  De sigur, veți găsi în meniu și preparate vegetariene sau pe bază de pește și fructe de mare, dar și câteva preparate clasic românești îmbinate armonios într-un platou made in RO.









































Pentru mai multe detalii nu ezitați să vizitați atât site-ul www.ribsrestaurant.ro cât și pagina de Facebook www.facebook.com/RIBSro

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search