sâmbătă, 10 februarie 2018

Restaurante #PENTRUDIVE în București: Dancing LOBSTER


Dancing Lobster este un restaurant axat pe gastronomia portugheza reinterpretata, care are ca principale atuuri pestele si fructele de mare proaspete, dar si serviciile oferite la masa.
“Am visat să aducem Portugalia la îndemâna gurmanzilor din România. De la echipă, până la ingrediente, vinuri, design și muzică, am construit realmente o poveste autentică, reală, cu emoții, gust și atingeri portugheze. Și sper ca tot mai mulți români să vină, să descopere și să se îndrăgostească de povestea noastră”, declară Jose Gaspar, creatorul Dancing Lobster.
 

Aprovizionarea se face de două ori pe săptămână, iar cei care doresc le pot cumpăra și pregăti acasă; la intrarea în restaurant clienții sunt întâmpinati de un magazin cu delicatese 100% portugheze, pe care le clienții le pot lua acasă: de la conserve din pește, la diferite tipuri de uleiuri, vinuri și alte delicatese.

Selectia este riguroasa: crevetii sunt din Mozambic, dorada este de captura, din Atlantic, iar meniul include, cu precadere, specii de peste oceanic mai rar intalnite in restaurantele din Romania: cambula, calcanul de Atlantic, pestele-unditar, epinefelul (pestele grouper) sau barbunul. 

Spațiul este împărțit în mai multe zone, având capacitatea de a găzdui clienți a la carte până la 80 de persoane. Pentru evenimentele standing, Dancing Lobster poate găzdui până la 150 de persoane. Pe lângă sala principală, restaurantul are și un salon VIP, de 10 locuri, ai cărui pereți sunt decorați cu peste 400 de sticle de vin din toată lumea.
Designul au fost gandit impreuna cu arhitectul Victor Grosu, recunoscut pentru proiectele sale de amenajare din zona restaurantelor si barurilor. 






Culoarea albastră este punctul focal al designului și conceptului amenajării interioare, ea creând un contrast puternic cu panourile perforate roșii din spațiu asemănător cu modul în care o langustă apare pe malul oceanului. 


Intrând avansat în zona principală de luat masa, o bucătărie deschisă are intenția de a oferi clienților o vedere clară a procesului de preparare și gătire. 
Pentru a completa motivul portughez, albastru și alb, au fost adăugate plăci azulejo, creând o interesantă răsturnare spațială și subliniind diferite zone ale spațiului amenajat luminos și tonic. Meniul de vinuri de la Dancing Lobster cuprinde o selectie de 160 de etichete de vin din Romania si din tarile care au un cuvant de spus la nivel mondial, aproximativ 20% din vinuri fiind portugheze. Pe langa acestea, in meniu se regasesc si vinuri spumante, sampanii si vinuri de Porto, care sunt servite ca digestiv la incheierea mesei. 


Ce-am mâncat la Dancing Lobster
  • Midii portugheze in sos roșu - sosul era atat de bun incat l-am savurat pana la ultima picatura, cu paine inmuiata. Atat de aromat si de gustos. Nu ratati acest fel de mancare daca ajungeti la Dancing Lobster si in nici un caz sa va fie rusine sa inmuiati paine in sos. Nu stiti ce pierdeti!
  • Creveți “a guilho” cu usturoi - cred ca fotografia de mai jos spune tot! De-li-cios!!!
  • Pica Pau de vita cu murături si măsline portugheze. Initial nu am stiut ce este. Carnea arata foarte bine, dinspre tigaie venea o aroma senzationala, insa cum mi-am propus sa nu mai mananc deloc carne, am ezitat sa gust. Insa, pofta a invins. Totul arata atat de bine, incat am zis ca trebuie sa incerc. Ei bine, incercarea nu s-a oprit la o gura pentru ca fasaiile de carne erau atat de fragede, perfect condimentate. Extraordinar de delicios! Va recomand!
  • Caracatița "a galega" cu salata - foarte frageda, perfect gatita!
  • "Prego" de ton făcut cu pâine din insula Madeira, denumită "bolode caco", care se pregateste cu cartofi dulci, cerneala de sepie sau rucola - extraordinar de bun! Salivez si acum cand ma uit la fotografii!
  • Desert - Faimosul "Pastel de nata" . N-am ajuns pana acum in Portugalia si, deci, pana la 35 de ani n-am gustat aceasta minune culinara. Fetele cu care am iesit la masa, plimbate deja prin Portugalia, il cunoasteau. Insa, toate am ramas foarte placut surprinse de deliciozitatea acestui foietaj umplut cu crema de vanilie. Cand a ajuns pe masa noastra era fierbinte, mirosea fabulos si nu m-am oprit decat dupa a treia prajitura. Cate as fi mancat? Pai, pe toate din restaurant, jur! A trebuit sa ma opresc pentru ca am si eu o dieta de respectat. Insa, macar o data in viata va recomand sa gustati aceasta minune!


 


 





















Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search