miercuri, 30 mai 2018

5 greșeli pe care le faci atunci când urmezi o cură de slăbire

 Porcul se îngrașă în Ajun și nu prea! Adică, e ok sa facem sport si s-o lasam mai moale cu fast-food-ul si sucurile acidulate oricand, insa slabe sunt sansele sa dobandim silueta de plaja cu trei zile inainte de vacanta. Intr-o lume ideala asa ar fi, in cea reala, insa, nici o sansa! Corpurile acelea superbe pe care le admiram - nu in poze, ca acolo sunt usor de obtinut prin cateva click-uri, ci in jurul nostru pe plaja- nu sunt "fabricate peste noapte", ci in luni si chiar ani de munca la sala si diete. Iar disperarea ne impinge, uneori, sa facem greseli si sa ne punem sanatatea in pericol.

Din păcate, există încă multe persoane care aleg să țină cure de slăbire fulger sperând să scape rapid de kilogramele în plus, în timp util până la vacanță. Astfel de cure de slăbire intensive aduc, însă, mai multe dezavantaje decât beneficii. Răzvan Stratulat, antrenor la Bodyshape Transformation Center, identifică 5 greșeli pe care mulți le fac atunci când aleg să țină o astfel de dietă. 



“Întrucât vara aproape că a sosit și, cel mai probabil, vrei să ai o “silueta de vis” și vei începe o cură de slăbire, vreau să te ajut să nu faci cele mai întâlnite greșeli atunci când începi această provocare. Cu toții ne dorim un abdomen plat, brațe tonifiate, ori, în cazul doamnelor, picioare fără celulita sau grăsime. Ceea ce oferă însă curele de slăbire nu reprezintă, pe termen lung, un rezultat benefic.

1. Vrei rezultate peste noapte


Prima greșeală pe care o facem atunci când începem o nouă dietă este faptul că ne grăbim să culegem roadele într-un timp foarte scurt. Nu încerca să scapi de kilogramele în plus într-o luna, kilograme depuse pe parcursul anului sau al iernii. Nu vei reuși decât să slăbiti nesănătos, să încetinești metabolismul iar, atunci cțnd vei reveni la stilul de viață cu care erai obișnuit, vei acumula rapid kilogramele pierdute. Încearcă să slabești treptat, ia lucrurile pas cu pas, cu răbdare și multă voință. Mai bine ajungi la target mai târziu, decât acum, în câteva săptămâni, pentru ca apoi totul să se întoarcă împotriva ta.

2. Te înfometezi


O altă greșeală des întâlnită în curele de slăbire este faptul că devenim foarte restrictivi cu organismul nostru, începem să îl privăm încă de la început de cât mai multe alimente, fapt care duce într-un timp destul de scurt la o corvoadă. Cât timp “dieta” se bazează doar pe renunțare vom fi mereu tentați să cedăm. Trebuie să abordam problema cu calm și răbdare, să progresăm de la o săptămână la alta, să încercăm să eliminam unul câte unul din “alimentele interzise”.

3. Nu faci mișcare


 Procesul de slăbire nu presupune numai dietă. Kilogramele în plus și celulita datorate stilului de viață sedentar nu vor ceda ușor numai prin “dietă”. Ai nevoie de mișcare! E adevărat, trăim în secolul vitezei unde timpul este mereu insuficient pentru toate activitățile pe care le avem în plan, astfel că, dacă nu ai timp să mergi la o sală de sport, unde să faci mișcare într-un mediu organizat și să beneficiezi de atenția unor oameni pregătiți să te ajute, nu scăpa micile ocazii de a face miscare: nu lua liftul, urcă pe scări ; mergi pe jos măcar 15 minute pe zi; dimineața când te trezești după o ușoară înviorare, fă 20 de abdomene. Sunt doar câteva minute din viața ta și, totuși, atât de benefice pentru organism, pentru sănătate. Așadar, evită să ții dietă și să fii sedentar în același timp.

4. Numeri caloriile


O altă greșeală pe care o întâlnim în curele de slăbire este “număratul caloriilor”. Ne propunem să atingem un număr de X calorii pe zi, însă, atenție, faptul că atingem acest target nu ne ajută mereu la slăbit. De exemplu, 800 de calorii din proteine pot ajuta la pierderea kilogramelor în plus, în timp de 500 de calorii obținute din zaharuri agraveaza situația și abordarea. Este foarte important de unde extragem aceste “calorii”. Așa că evită număratul caloriilor și încearcă să ai un echilibru in alimentație, să mănânci alimente bogate în nutrienți de calitate, nu doar alimente sărace în calorii.

5. Nu te recompensezi


 Nu în ultimul rând, trebuie să ai in vedere faptul că ești ca într-o competiție unde, din când în când, meriți o “recompensă”, un bonus pentru a putea continua în același mod organizat și bine pus la punct. Drept urmare, din când în când (ex : la fiecare 10 zile/2 săptămâni) meriți o recompensă, fie că este vorba de o “plăcere vinovată” (o prajitură cu fructe) sau, de ce nu, o sesiune de shopping, un masaj de relaxare. Aceste “bonusuri” vin ca un check point în drumul spre “silueta de vis”.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search