miercuri, 13 iunie 2018

Cum poți preveni exfolierea unghiilor


Mie mi se exfoliaza unghiile. Probabil si tie. Sau poate ca esti o norocoasa si nu te incadrezi in acel procent de 20% din populatia globului care se confrunta cu aceasta problema. Cauzele exfolierii pot fi atat interne, cat mai ales externe si tin de mai multi factori, de la felul in care ne pilim unghiile si pana la produsele cu care le punem in contact.


Despre felul in care putem interveni pentru a preveni aceasta problema, vorbeste Adina Cepoi, trainer Jessica Romania:

„ Pileste-ti unghiile intr-un singur sens. Pentru a evita exfolierea, este important sa tinem cont de faptul ca unghia este o lama cornoasa formata din mai multe straturi de keratina suprapuse. Din acest motiv, ea trebuie pilita intr-un singur sens, cu miscari usoare ca si cum ai canta la vioara. Miscarile inainte-inapoi trebuie evitate.

Inmoaie unghiile inainte de a le taia. Taierea sau scurtarea unghiei se face intotdeauna dupa inmuierea acesteia, cand straturile de keratina au fost extinse.

Alege o acetona blanda. Exfolierea unghiei poate fi cauzata si de folosirea unei acetone dure, care usuca foarte tare unghia. Recomand intotdeauna o acetona de tip balsam, care protejeaza unghia si cuticula impotriva uscarii excesive.”


Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search