joi, 22 noiembrie 2018

De ce ai nevoie de lăptișor de matcă, polen, propolis sau căpăceală de stup


Mierea nu-mi lipseste din casa de multi ani, iar zahar n-am mai cumparat tot de atata timp. Nu gatesc dulciuri, nici dulceata sau siropuri. Chiar nu am la ce sa folosesc zahar, iar in ceaiul negru pe care il beau zilnic pun intotdeauna miere. Am grija sa fie intotdeauna miere curata si am norocul ca mare parte din ea sa-mi fie furnizata de unchiul meu, care are o mica stupina. Insa, relatia mea cu stupina nu se limiteaza la miere, ci am extins-o de ceva timp si spre laptisor de matca, polen, propolis sau pastura. Sunt reale minuni ale naturii, cu beneficii extraordinare pentru sanatate si va recomand sa le aveti in casa, macar pentru o cura pe an, daca nu vreti sa le consumati zilnic. 



De cateva luni, imi incep diminetile cu o lingurita de capaceala de stup, care conţine nu mai puţin de 400 de principii active şi 45 de substanţe naturale cu rol de antibiotic. Ea are o aromă deosebită, gust dulce şi păstrează proprietăţile terapeutice ale tuturor elementelor active din compoziţia sa: miere, ceară, propolis, enzime şi antibiotice naturale. Căpăceala de albine sau de faguri se obține la extracția mierii de albine, când apicultorul îndepărtează aceste căpăcele de faguri cu ajutorul unui cuțit sau a unei furculițe de descăpăcit.


Datorită substanţelor active din compoziţia sa, căpăceala reuşeşte să regleze metabolismul organismului, să amelioreze şi să vindece multe boli. Printre cele mai importante calități terapeutice ale căpăcelii putem enumera: este dezinfectantă, bactericidă, ajută la tratarea sinuzitelor și a afecțiunilor căilor respiratorii (amigdalita, laringita, faringita, bronșita, tusea convulsivă). Dar căpăceala poate fi folosită și ca un dulce sănătos și reconfortant, atât pentru copii cât și pentru adulți.

Doza uzuală recomandată este de 1-3 linguri pe zi pentru adulți și 1-3 lingurițe pe zi pentru copii. Căpăcelele trebuie mestecate și după ce gustul mierii s-a terminat, ceara având un efect benefic asupra cavității bucale, iar dacă se înghite, ajută și în unele afecțiuni digestive.

Mierea cu căpăceală vindecă bolile respiratorii: laringită, faringită, viroze respiratorii sau astm. Dacă simțiți că vă ia o răceală, se recomandă ca seara, înainte de culcare, să mestecați o lingură de căpăcele de faguri în care ați pus 15-20 picături de tinctură de propolis. Pentru copii peste 3 ani doza este de o linguriță de căpăceală cu 3-5 picături din aceeași tinctură. După administrare este bine să nu mai consumați lichide sau mâncare, astfel ca propolisul și mierea să rămână pe căile respiratorii peste noapte.

Mierea cu căpăceală ajută la tratarea și prevenirea cariilor dentare și a altor probleme orale, pentru că sterilizează gura și elimină bacteriile care erodează suprafața dinților. Ea este foarte recomandată și în cazul stomatitei şi paradontozei, de aceea se mestecă ca o gumă până la topirea completă a tuturor componentelor sale.

Acest miraculos produs apicol are şi efect de lubrifiere a vaselor de sânge, fiind de mare ajutor în cazul persoanelor care se confruntă cu probleme ale aparatului circulator sau boli degenerative ale vaselor de sânge. Căpăceala se mestecă îndelung, ca o gumă, odată asimilată prin tubul digestiv ajutând la redobândirea elasticității și permeabilității vaselor de sânge. (sursa: www.tainavie.ro)


Păstura este un alt element important al stupului. Denumita si „painea albinelor”, pastura este un aliment perfect din punct de vedere nutritional, cu beneficii demonstrate pentru sanatatea fizica si psihica. Eficienta in afectiunile hepatice si cele ale tubului digestiv, detoxifierea organismului si stimularea imunitatii.

Pastura provine din fermentarea polenului amestecat cu nectar, miere si o suita de enzime si bacterii benefice, inoculate de catre albine si nu poate fi reprodusa prin procedee chimice de laborator. Este un aliment complet nutritiv, cu o compozitie unica: contine 25% proteine si cel putin 18 aminoacizi esentiali, 28 de tipuri de minerale, 11 enzime si coenzime, 14 feluri de acizi grasi, 11 carbohidrati, 6 hormoni sexuali si spectrul complet de vitamine.

Datorita acestei compozitii, pastura este considerata alimentul care poate sustine singur viata si are efecte terapeutice sporite: hepatoprotector, antitumoral, antianemic, antiinflamator, vitaminizant si afrodiziac. Este un antibiotic natural mult mai puternic decat polenul si actioneaza rapid si puternic ca antiviral. Continutul ridicat de acid lactic din pastura sprijina o digestie optima si ii asigura un termen de valabilitate de mai multi ani, fara sa se modifice calitativ. Medicii apiterapeuti recomanda pastura pura in special copiilor si persoanelor in varsta, pentru stimularea dezvoltarii, longevitatii si rezistentei imunitare.

Gasiti AICI mai multe informatii despre pastura. 


 

Tinctura de propolis nu-mi lipseste niciodata din casa. Nici mie, nici mamei, iar cainii si pisica mea fug care incotro cand o vad pe mama cu sticluta asta maro in mana pentru ca au vazut pe pielea lor cat ustura tinctura, daca este aplicata pe rani. 😂😂 Pe scurt, motanul meu, Emil, a trecut printr-o operatie, iar pentru a urgenta vindecarea, mama ii punea si tinctura de propolis pe cicatrice si da, desi este neplacut efectul imediat, pentru ca este alcool, rana s-a vindecat mult mai repede. La fel s-a intamplat si cu baietelul de husky, Richard, care a avut o rana la picior si tot cu tinctura de propolis s-a facut bine. Acum fug cand vad orice sticla maro, dar asta-i alta poveste.

De ce este atat de buna tinctura de propolis? Pai iata de ce:

Propolisul este cel mai puternic medicament antiinfectios natural cunoscut, folosit inca din Egiptul antic pentru valentele sale terapeutice. In medicina populara este utilizat de foarte multa vreme ca adjuvant in diferite afectiuni, iar recent, tot mai multi cercetatori ii studiaza si apreciaza proprietatile farmacologice.

Cele mai noi studii arata ca propolisul distruge peste 20 de bacterii si 30 de tipuri de virusuri (incluzând varietatile lor). Activitatea sa antimicrobiana a fost analizata pe culturile a 80 de microorganisme, printre care streptococi, stafilococi, Salmonella, Proteus, bacili, Saccharomyces cereus, Mycobacterium phlei, Mycobacterium tuberculosis, Candida albicans.

Beneficiile multiple pentru organism ale propolisului se datoreaza compozitiei chimice complexe de rasini, balsamuri si secretii glandulare, bogate in aminoacizi, flavonoizi, minerale esentiale, vitamine, taninuri. Toate aceste substante ii confera propolisului puternice efecte antivirale, bactericide, antioxidante, antiseptice si anestezice (de 5,2 ori mai mari decât ale novocainei). De asemenea, propolisul este un bun cicatrizant si regenerativ epitelial, imunostimulator si antimicotic.

Dintre toate produsele apicole primare, propolisul este cel mai „medicinal”. Are rol biostimulator si bioregulator si, in plus, poate fi folosit timp indelungat, fara efecte secundare si fiind contraindicat doar persoanelor alergice.



 Lăptișorul de matcă


Laptisorul de matca este cunoscut ca "elixir al tineretii”, contribuie la tonifierea, energizarea, revitalizarea organismului. Laptisorul de matca pur de la ALBeeNA este un produs apicol 100% natural, cu o concentratie garantata de 2% 10-HDA.
Laptisorul de matca este un hiperaliment complex si singura sursa cunoscuta de acid 10-HDA, o substanta activa cu beneficii demonstrate pentru sanatate.

Ce este 10-HDA?


10-HDA sau acidul 10-hidroxi-2-decenoic este un compus biologic activ cu puternice efecte antibacteriene, antivirale si antifungice ce se gaseste doar in laptisorul de matca pur.

Proprietatile terapeutice unice ale laptisorului de matca pur ALBeeNA sunt datorate cantitatii ridicate de acid 10-HDA, nutrientul principal din compozitia acestui produs apicol premium.

Laptisorul de matca crud ALBeeNA este furnizat in starea lui proaspata, asa cum ni-l ofera stupul, fara sa sufere nici un proces de transformare.

Indicatii terapeutice Laptisor de matca:

  • imbunatateste performanta sistemului imunitar si a functiilor metabolice
  • creste rezistenta organismului la raceli, infectii virale, ciuperci si bacterii cum ar fi stafilococii si streptococii
  • previne aparitia si inhiba dezvoltarea celulelor canceroase
  • regenereaza si stimuleaza productia de celule noi si stem
  • reface celulele nervoase, combate degradarea neuronala si imbunatateste memoria
  • amelioreaza starile de oboseala fizica si psihica, anemiile si asteniile
  • are efect antixodant si intarzie procesele de imbatranire
  • mentine colesterolul si tensiunea arteriala in limite normale
  • energizeaza si vitaminizeaza organismul si contribuie la refacerea rapida in perioadele de slabiciune generala, dupa interventii chirurgicale sau tratamente agresive

Ce proprietati are laptisorul de matca crud cu 2% 10-HDA?

Laptisorul de matca pur este unul dintre cele concentrate suplimente nutritive naturale si unul dintre cele mai valoroase produse apicole.

Laptisorul de matca contine cantitati esentiale de vitamine, minerale si nutrienti necesari organismului uman si imposibil de sintetizat de catre acesta, cum ar fi acidul 10-HDA. Nutrient principal in compozitia laptisorului de matca, substanta activa 10-HDA are multiple efecte benefice: antibacterian, antiviral, antitumoral si antiinflamator, regenerator al celulelor stem.

Cantitatea garantata de 2% 10-HDA asigura calitatea laptisorului de matca si eficienta sa terapeutica: actioneaza ca un antibiotic natural, este un puternic imunoreglator, ajuta la eliminarea radicalilor liberi, previne aparitia bolilor si reface celulele nervoase afectate. Foarte bine asimilat si tolerat de catre organism.

Compozitie chimica detaliata a laptisorului de matca:


10-HDA – 2%
Proteine – 14,7%
Lipide – 2,7%
Glucoza – 5,4%
Fructoza – 5,8%
Zaharoza – 1,3%
Vitamine – B1, B2, B6, B12, C
Minerale – Potasiu, Calciu, Sodiu, Magneziu, Zinc, Fier, Cupru, Mangan
Cenusa – 1%
Apa – 66,4%
PH – 4,2


Aveti AICI link direct spre magazinul online ALBEENA, daca vreti sa cititi si despre alte produse senzationale realizate cu minuni ale stupului.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search