marți, 17 martie 2020

Ce să mănânci acasă ca să nu te îngrași! 12 sfaturi de la nutriționistTraversăm o perioadă dificilă în care este necesar să ne izolăm la domiciliu pentru a stopa răspândirea COVID-19. În aceste săptmâni putem fi tentați să consumăm alimente în exces, compulsiv, din pricina tensiunii la care suntem supuși, ori să alegem alimente mai puțin sănătoase pentru organism, cu mulți conservanți. Nutriționistul Gianluca Mech ne oferă 12 sfaturi despre ce produse să alegem să cosumăm în această perioadă.“1. Încearcă să mănânci mai puțin! Mesele și gustările trebuie să fie sănătoase. Mănâncă puțin și des!

2. Alege cereale integrale! Este de preferat să consumi cereale integrale, cu un indice glicemic mic, în detrimentul celor rafinate.

3. Înlocuiește biscuiții cu fructe uscate, nuci sau migdale! Acestea sunt bogate în grăsimi sănătoase, minerale și fibre. De asemenea, îți oferă senzația de sațietate.

4. Consumă cât mai multe legume, astfel încât să îi oferi organismului necesarul de fibre!

5. Alege fructele de sezon pentru că organismul tău are nevoie în această perioadă de vitamine și minerale!

6. Când simți nevoia incontrolabilă de a mânca ceva, alege un ceai din plante purificatoare! Ritualul în sine te ține ocupat și te face să uiți de foamea pe fond nervos.

7. Nu uita de activitățile fizice. Chiar și în casă poți face sport cel puțin 30 de minute pe zi. Te va ajuta enorm. Dacă însă nu îți place să faci sport, îndeletnicește-te cu activități gospodărești. Fă curățenie, sortează-ți hainele. Este important să faci mișcare, de orice fel.

8. Ai grijă ca din alimentație să nu lipsească produse cu proteine și fibre, dar conținut redus de calorii. Printre acestea, se numără carnea de curcan, carnea de vită, boabele de fasole, lintea, etc.

9. Combate retenția de apă prin limitarea aportului de alimente bogate în sare sau zaharuri simple. Vorbim aici despre băuturile carbogazoase sau gustările ambalate din supermarket. Încercați să le evitați pe cât posibil!

10. Păstrează-ți organismul hidratat, consumând cel puțin 1 litru și jumătate de apă pe zi!

11. Restaurează echilibrul florei intestinale. Cum? Cu ajutorul probioticelor, fermenților lactici vii care se găsesc în iaurtul alb natural, fără zahăr adăugat!

12. Extractele din plante ajută foarte mult la restartarea sistemului metabolic. Printre aceste plante se numără cafeaua verde, portocalul amar sau coleusul. Algele de mare (algele kombu sau fucus) sunt, de asemenea, un aliat valoros al metabolismului”, recomandă nutriționistul Gianluca Mech (www.gianlucamech.ro).Gianluca Mech este unul dintre cei mai apreciati nutritionisti, la nivel international, sfaturile sale fiind urmate inclusiv de staruri precum Anastasia Soare, Sarah Ferguson, Ducesa de York, Ornela Mutti sau Silvio Berlusconi.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search