miercuri, 30 iunie 2021

Metode prin care poți ține sub control îmbătrânirea prematură



Există mulți factori care cauzează îmbătrânirea pielii. Și chiar dacă putem interveni în privința unora, nu putem schimba procesul natural de îmbătrânire.

Pe măsură ce trece timpul, cu toții dobândim acele linii fine denumite riduri. Nu e motiv de îngrijorare, este un proces natural cu care te-ai născut, iar acesta își va urma cursul chiar dacă nu te încântă prea tare acest lucru. Însă atunci când pielea devine mai subțire și mai uscată, este clar că trebuie să intervii, e momentul în care trebuie să ții lucrurile sub control.

Mediul înconjurător poluant, soarele și stilul de viață nesănătos pot influența îmbătrânirea prematură tocmai de aceea câteva măsuri prevenție pot încetini acest proces, fară mari eforturi. 

Cosmeticienii El Studio Style iți oferă câteva modalități prin care poți împiedica acest lucru. Fii cu băgare de seamă:

- Protejează-ți pielea de razele UV. Indiferent că stai la soare sau nu, protecția UV este imperios necesară în acest sezon. Nu trebuie să ieși din casă pe toată perioada verii fară o pălărie, ochelari de soare și un produs cu SPF ridicat. Dar și îmbrăcată în haine lejere, din materiale ușoare, de preferință cu mânecă lungă.

- Evită bronzul excesiv. Pentru că de fiecare dată când iți bronzezi pielea, o îmbătrânești prematur. E mai sănătos să folosești un autobronzant cu ingrediente naturale sau să apelezi la echipamente indoor de bronzat, care să nu emită acele raze UV dăunătoare.

- Renunță la grimase. Pentru că atunci când repeți în exces o expresie facială, contractezi mușchii din acea zonă și în timp, locul respectiv va dezvolta un rid permanent, de care ulterior poți scăpa destul de greu.

- Nu mai fuma și mănâncă sănătos. Nicotina, zahărul și carbohidrații nu au fost niciodată prietenii unui ten strălucitor și tânăr. De ce să nu-i eviți când știi că iți fac rău?

- Consumi ocazional alcool? Fă-o cât mai rar.
Pentru că deshidratează pielea și în timp o deteriorează. Nu vrei să iți adaugi câțiva ani în plus fară motiv, nu-i așa?

- Curăță pielea zilnic, cât mai delicat și hidrateaz-o. Nu folosi scruburi care să te irite. Îndepărtează impuritățile cu produse delicate, apoi hidratează cu produse dedicate tenului tău și consumă apă din plin pentru un aspect mai tânăr și mai fresh.

- Spală-te pe față mai des. Ți-e foarte cald în această perioadă și transpiri în exces? În acest caz iți recomandăm să te speli pe față ori de câte ori simți nevoia. Transpirația nu face decât să irite pielea.

- Folosește doar produse care ți se potrivesc. Ai simțit o arsură pe față când te-ai demahiat? Furnicături? E posibil să ai o reacție alergică la unul din ingredientele conținute de produsul respectiv. Te îndemnăm să consulți specialistul cosmetician în această problemă. Și fă-o cât mai curând, mai bine să previi decât să tratezi.

Pentru o piele veșnic tânără, bunelor obiceiuri din rutina zilnică li se adaugă și tratamentele cosmetice din salon. Cu o concentrație mai mare de ingrediente și mult mai eficiente decât un produs de îngrijire obișnuit, acestea pot pune în stand by îmbătrânirea timpurie. În saloanele El Studio Style ai parte de ritualuri anti-aging cu efecte rapide și de durată potrivite tuturor tipurilor de ten. În plus, le găsești în permanență la prețuri promoționale, așadar poți profita tot timpul de o îngrijire suplimentară pentru pielea ta.

Mai avem o veste bună pentru tine, tot aici găsești și produse de îngrijire pe care le poți achiziționa la un preț special, trebuie doar să ceri sfatul specialistului despre nevoile tenului tău.

Niciodată nu e prea tărziu ca să iei masuri! Iată ce spun specialiștii:

Carmen, cosmetician El Studio Style recomandă pentru îngrijirea zilnică aplicarea cremei după ora 18.00. Motivul?

 "Deoarece între orele 02-05.00 ale dimineții, porii tenului sunt cei mai deschiși, astfel, ei absorb în tihnă toți nutrienții pe care produsul respectiv îi conține". 

Vrei să tii din timp lucrurile sub control? Bunele obiceiuri din rutina de frumusețe reprezintă cheia reușitei tale. Tocmai de aceea specialistul recomandă ca "ritualul de îngrijire al tenului să înceapă în cabinetul de cosmetică, sub îndrumarea cosmeticianului, chiar de la vârsta de 14 ani. Pentru un ten mai ales cu probleme, adolescența este momentul în care poți ține lucrurile sub control, fară mari eforturi. 

În ce privește tratamentele anti-îmbătrânire, sunt recomandate pentru prevenție începând cu vârsta de 24 ani. Pentru persoanele cu vârste cuprinse între 24 - 27 ani recomand câte un tratament anti-îmbătrânire, lunar, la interval de 3 luni. 

Persoanelor mai mari, de 28-34 ani, li se recomandă un tratament anti-aging la o lună și jumătate, iar celor cu vârsta între 35 și 46, câte unul sau chiar două tratamente pe lună.

Madalina, cosmetician El Studio Style spune pe această temă: 

"Pe măsură ce înaintăm în vârstă, pielea noastră produce din ce în ce mai puțin colagen și elastină, iar acest lucru poate influența fermitatea și alte aspecte ale țesuturilor. Ce reprezintă colagenul și elastina? Ele sunt două proteine cheie pentru frumusețea pielii care, împreună, oferă pielii fermitate, elasticitate și rezistență. Un ten perfect nu poate fi menținut fară o rutină corectă de îngijire, iar aceasta se face în 3 etape, dimineața și seara și începe cu demachierea, pentru îndepărtarea celulelor moarte și curățarea sebumului din pori și continuă cu hidratare cu ser sau cremă, apoi, de 2 ori pe săptămână, se aplică și o mască specifică nevoilor tenului respectiv".

 


Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search