sâmbătă, 18 decembrie 2021

GIVEAWAY crama Gîrboiu. Câștigă 2 x 7 vinuri premiate


România se află în topul primilor zece producători de vin din Europa și în primii 20 de producători mondiali în ceea ce privește cantitatea de vin produsă. În România, consumul de vin de calitate crește de la un an la altul, iar consumatorii își conturează din ce în ce mai bine.
Trei vinuri romaneşti produse de Crama Gîrboiu, Constantin Premium Red Blend 2016, Bacanta Chardonnay 2015 şi Bacanta Merlot Barrique 2016 au fost răsplătite cu medalii de aur la competiţia Grand International Wine Award Mundus Vini a 28-a ediţie.




Creat într-o ediţie limitată de doar 8000 de sticle, vinul Constantin Premium Red Blend 2016 a primit totodată şi distincţia specială "Best of Show România Red", fiind declarat cel mai bun vin roşu din categoria sa, obţinând cel mai mare scor din toate vinurile participante. 
Pentru Constantin Premium Red Blend 2016 este a treia medalie internaţională după aurul de la BerlinerWein Trophy 2020 şi aur la Concours Moundial de Bruxelles 2021.
 


"Ne bucurăm că munca noastră este răsplătită în fiecare an prin aceste premii, care ne dau motivaţie şi încredere că suntem pe drumul cel bun. Ne dorim să le oferim clienţilor noştri un vin de cea mai bună calitate, iar premiul vine ca o confirmare pentru noi", a declarat Livia Gîrboiu, directorul executiv al Cramei Gîrboiu.

Premium Special "Best of Show România White" a fost acordat vinului din colecţie, a Cramei Girboiu, Bacanta Chardonnay Barrique 2015DOC Coteşti, obţinând cel mai mare punctaj din vinurile participante.

Vinul de vinoteca mai are două medalii de aur cucerite la Mundus Vini 2017si Berliner Wein Trophy 2017.
 
"Suntem încântaţi cât de bine se maturează vinurile noastre albe la sticlă, cât de bine evoluează în timp, devenind tot mai complexe. Vom continua să ne perfecţionăm în această zonă", a adăugat Livia Gîrboiu.

Crama Gîrboiu a mai fost răsplătită la ediţia din acest an a Mundus Vini cu medalie de AUR pentru Bacanta Merlot Barrique 2016 un vin roşu aflat la început de drum cât şi cu medalia de argint pentru Bacanta Sarba Barrique 2019, singura Sarba Barrique din România realizată printr-o metodă aparte de fermentare şi maturare Sur Lie (pe drojdie) în butoaie noi de stejar franţuzesc. 

Cinci vinuri tot de la crama din Cotești au primit medalia de argint la prestigiosul concurs mondial, care a avut înscrise vinuri din 46 de țări. 

Astfel, Bacanta Sauvignon Blanc 2019, Tectonic Fume Blanc 2019, Tectonic Fetească Neagră 2018, Bacanta Sauvignon Blanc 2017 și Livia Rose 2019 au luat a doua cea mai strălucitoare medalie la Concours Mondial de Bruxelles. 
 
 

Sărbători fericite cu vinuri românești 


Roşu, alb sau roze, vinul este un element important al fiecărei mese, mai cu seamă dacă vorbim despre Crăciun. Specialiştii susţin, însă, că trebuie să urmărim o armonizare cât mai bună a gustului mâncărurilor cu cel al vinurilor şi alegerea vinului se face întotdeauna cu atenţie, în funcţie de ceea ce avem în farfurie. 

La aperitiv putem servi vin spumant alb sau rosé pentru invitații noștri sau vinuri albe, uşoare. În această listă includem mult iubitul Cuartz Rosé sau Cuartz Alb
 
Dintre vinurile albe, menționăm Livia Plavaie sau un cupaj de Şarbă şi Plăvaie din gama Epicentrum pentru gusturi adevărat românești. Prospețimea acestor soiuri se pretează gustărilor de la început de masă și îmbie la discuție. 
 

Pentru meniul principal, facem în general un pairing între vinuri şi mâncarea pe care o pregătim. Un vin bine ales va scoate în evidentă calităţile unui anumit fel de mâncare gătit cu drag și vice-versa.

Spre exemplu, la sarmale merge o Fetească Neagră cum e cea din Gama Tectonic. Acest soi românesc prezintă un caracter remarcabil prin aroma sa de prune, cireșe negre și mure. Culoarea rubinie intensă promite un gust savuros, demn de o masă românească. Cu alte cuvinte, Feteasca Neagră ar putea fi vinul perfect de asociat în perioada Crăciunului.
 

La friptura de porc asociem vinuri roșii corpolente cum este Bacanta Merlot Barrique sau Epicentrum Merlot&Cabernet Sauvignon.

Iar la preparatele din pui, alegem vinuri fructate, în special vinuri albe seci cum este Șarba din gama Bacanta.  

 
Constantin Premium Red Blend este vinul care aduce un plus de eleganta oricarui preparat ales. Cupajul roșu îndrăznet, notele fine de piele și tabac cât și aciditatea revigorantă potențează perfect preparatele din carne roșie.
Indiferent de soiurile alese, tot ce contează în final este ca aromele bucatelor și ale vinului să se completeze reciproc. 
 


Pentru pește sau fructe de mare, ne orientăm către vinuri albe seci cu aciditate peste medie sau vinuri spumante ușoare. Vinurile seci au rolul de a “tăia” grăsimea naturală prezentă în preparatele din pește sau fructe de mare. Astfel, se creează un echilibru dezirabil al aromelor iar invitații au parte de o experienţă culinară pe măsură. 
 

Printre recomandările Cramei Gîrboiu se numără Bacanta Chardonnay – un vin alb sec, elegant, cu arome de măr, pară și note fine de vanilie, coajă de portocală și smochine confiate. De asemenea, Tectonic Fumé Blanc este o alegere indicată. 
 
 
Acest vin revigorant reprezintă un cupaj complex realizat din Sauvignon Blanc Barrique, Fetească Albă și Riesling de Rhin. Savurate alături de un meniu de sărbătoare, acest vinuri vor impresiona plăcut pe oricine.

La români, deserturile de Crăciun sunt cozonacul, checul, turtele cu nuci, diverse prăjituri și chiar turtă dulce. Probabil cel mai potrivit vin pe care îl sugerăm pentru desert este Bacanta Tămâioasă Românească Special Edition – un vin demidulce, excepţional, în ediție limitată de doar 3000 de sticle. Vinul are o aromă pregnantă de fructe exotice și se potrivește de minune cu prăjituri sau cozonac! 

Din categoria vinurilor spumante, gama Cuartz de la Crama Gîrboiu propune un rosé efervescent care agită paharele și impresionează gusturile! Spumantul prezintă o culoare romantică deosebită și parfum de zmeură delicios.
 

GIVEAWAY


Pentru a câștiga cele două premii formate din cate 7 sticle de vin, trebuie să:
 
- lăsați un comentariu prin care îmi spuneți cu cine ați ciocni un pahar cu vin de la crama Gîrboiu
- concursul are loc și pe Facebook (link AICI) și pe Instagram (link AICI) Vă puteți înscrie în toate aceste 3 locuri pentru mai multe șanse de câștig!

Concursul are loc până pe 24 decembrie!
Baftă!

UPDATE: au fost  1167 de inscrieri pe blog, Facebook si Instagram. Am cumulat inscrierile si am tras la sorti, iar de data asta, norocosii sunt

Cristiana Cris
Ionut Iulian

Astept datele voastre!
Revin cu alte concursuri frumoase!

La multi ani! 💝









Anonim spunea...

Wooooow! Imi ploua in gura! :)))
Mi-ar placea tare mult sa-l am la masa de Craciun pe bunul meu prieten Marius, care locuieste de multi ani in SUA. Sunt slabe sanse, dar cu siguranta voi ciocni un pahar in cinstea lui.

Multumesc!
Ciprian

Anonim spunea...

Eu as bea un vin fiert cu mama mea, pe care n-am mai vazut-o de 3 ani. Locuiesc in Belgia si mi-e greu sa vin, am trei copii. Daca as castiga, i-as darui ei premiul.
Te pup, Milena.

Valeria Chertes spunea...

Mi-ar place sa ciocnesc un pahar de vin cu finii mei care locuiesc în Austria și nu i-am văzut de ceva timp,ar fi o mare bucurie ,dar ma voi gândi la ei in seara de Crăciun

Mihaela Barcer spunea...

Cu fiica mea, Badea Simona Gabriela

Ioana spunea...

Cu iubitul meu, in noaptea de Revelion!

Unknown spunea...

As ciocni cu persoane dragi sufletului meu @Agache Gheorghe @Ana Apetrei

Daniela Dodoi spunea...

Cu prietenii nei

Aurelia Catrina spunea...

Cu soțul meu de ziua mea la revelion

Aurelia Catrina spunea...

Cu soțul meu de ziua mea la revelion

Anonim spunea...

Păi aș ciocni un pahar cu iubitul meu, cu mama, soacra și restul familiei. Pentru toți ar fi o bucurie să stăm la aceeași masă și să povestim la un pahar de vin bun!❤
Mulțumesc pentru șansa de a participa, Simona Mitroi!��

Anonim spunea...

Cu sotia mea si fiica Janeta Ivan si Alexandrescu Cristina!

Anonim spunea...

Cu sora mea de Crăciun Pasescu Nicoleta (Pina Colada pe Fb)

Simona Banica spunea...

Cu părinții mei iubiți mi as dori sa ciocnesc un pahar de Sărbători!

Unknown spunea...

Cu familia și prietenii dragi

Anonim spunea...

As bea un pahar de vin cu sora mea la masa de Craciun (Pina Colada pe FB)

Unknown spunea...

Impreuna cu cei dragi totul e minunat,sa ciocnim un paharut cu vin

APOSTOL VIORICA spunea...

As ciocni un pahar de vin din aceste vinuri speciale,cu familia!

Iuliana Pricop spunea...

Cu familia de sarbatori

Beatrix-Mirela Chibea-Verdeș spunea...

Eu as ciocni un pahar de vin cu tatal meu deoarece pe 23 decembrie face frumoasa varsta de 50 de ani

Serban Elena spunea...

Cu prietena mea Marin theodora

Ivan Dana spunea...

Mi-ar placea sa ciocnesc un pahar de vin din crama Gîrboiu cu mama.

Anonim spunea...

Dumitru A.Aurelia
Eu as bea un vin bun cu Mery Meriem,Frusina Florea ,oameni dragi pe care nu i-am mai intalnit de mult ,de cand cu pandemia.

Anonim spunea...

Ionel Dumitru
As bea un vin bun cu Corneliu Stefan , Ioan Țeudan.

Marin Theodora spunea...

Cu sotul meu

Corina Corina spunea...

Eu as ciocni un pahar de vin cu prietenele mele cele mai bune , una este stabilita in Italia , una in America .Sper sa vina acea zi !!

Corina Corina spunea...

Eu as ciocni un pahar de vin cu prietenele mele cele mai bune , una e stabilita in Italia , una in America ! Sper sa vina acea zi !!

Adrian Lazar spunea...

Cu toti prietenii mei la care tin, deoarece sunt vinuri prea bune pentru a fi baute de o singura persoana :)
Cele mai bune vinuri pentru cei mai buni prieteni :)

APOSTOL VIORICA spunea...

Cu sotul si prietenii!

APOSTOL VIORICA spunea...

Cu sotul si prietenii!

APOSTOL VIORICA spunea...

Cu prietenii!

FILIZ MUSTAFA spunea...

Mi-ar place sa ciocnesc un pahar de vin cu prietena mea IULIA

Maties Alexandru spunea...

mult succes d-na Dodoi

Gavriloi Adina spunea...

Aș ciocni cu soțul meu, cu fiul meu major și cu cele mai bune prietene.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search