marți, 1 februarie 2022

De ce este Angelina Jolie model de perfecțiune pentru esteticieni


Angelina Jolie a fost catalogată, ani la rând, de mari publicații internaționale, drept cea mai frumoasă femeie celebră din lume. Actrița este considerată un model de perfecțiune nu doar pentru fanii săi, ci și de medicii esteticieni și de pacientele care apelează la procedurile estetice, acestea dorind să obțină buze senzuale, pomeți perfect sculptați și o linie mandibulară fermă precum vedeta de la Hollywood.

Medicul chirurg estetician Iancu Morad menționează că fascinația magnetică pe care o generează Angelina Jolie are legătură și cu faptul că trăsăturile sale se apropie cel mai mult de perfecțiunea estetică, de proporția de aur pe care o regăsim atât în natură, în artă și arhitectură, cât și în ceea ce privește chipul unei persoane.

Proporția de aur este rezultatul unui calcul aritmetic ce definește armonia perfectă, o formulă pe care au luat-o în calcul nu doar marii artiști renascentiști, dar și medicii chirurgi esteticieni atunci când efectuează proceduri care să echilibreze trăsăturile estetice ale pacienților.


Ce înseamnă proporția de aur



“Formula frumuseții perfecte se regăsește în natură, în proporțiile perfecte ale florilor, ale frunzelor și în coloritul păsărilor, și a fost preluată, de-a lungul timpului, atât de arhitecți, pictori, artiști, compozitori, cât și de medicii esteticieni. Asta deoarece un chip cât mai aproape de proporțiile perfecte, de acest număr de aur, este considerat atrăgător, oamenii fiind atrași de persoanele care au trăsăturile dictate de această formulă.

Conform formulei, pe baza măsurătorilor, raportul dintre întreg și latura mai mare trebuie să fie egal sau cât mai aproape de egal cu raportul dintre latura mai mare și latura mai mică. Acest număr Ф are valoarea 1,61803398874… urmat de un un număr infinit de zecimale. Desigur, perfecțiunea în cazul chipului uman, este aproape inexistentă, pentru ca aproape cu toții avem asimetrii, și suntem unici în felul nostru. 

Însă, pentru a ne apropia de proporția de aur, sunt luate în considerare mici intervenții, chiar și doar minim-invazive, care ne vor aduce la un echilibru estetic. Angelina Jolie are un chip foarte aproape de perfecțiune, de proporția de aur și tocmai de aceea emană o fascinație atât de magnetică în rândul tuturor. Este absolut superbă, iar foarte multe paciente declară că își doresc să obțină rezultate care să se apropie de trăsăturile ei”, spune medicul chirurg estetician Iancu Morad.


Cum se măsoară chipul pacientului

„Pentru a analiza proporțiile chipului pacientului, se măsoară lungimea și lățimea feței. Apoi, se împarte lungimea la lățime. Rezultatul ideal – așa cum este definit de raportul de aur – este de aproximativ 1,6, ceea ce înseamnă că fața unei persoane frumoase este de aproximativ 1 1/2 ori mai lungă decât este lată.

Apoi, se măsoară trei segmente ale feței — de la linia părului până între ochi, dintre ochi până la baza nasului și de la baza nasului până la baza bărbiei. Dacă numerele sunt egale, persoana în cauză este considerată a avea proporții perfecte.

În cele din urmă, se măsoară și alte trăsături faciale pentru a determina simetria și proporția. Pe o față perfectă, lungimea urechii este egală cu lungimea nasului, iar lățimea ochiului este egală cu distanța dintre ochi. Sunt calcule amănunțite care ne duc, teoretic, la conceptul de perfecțiune anatomică”, explică medicul chirurg estetician Iancu Morad.


Proporția de aur aplicată la intervențiile estetice

„În medicina estetică, proporția de aur poate reprezenta reperul prin care se obține acea armonie a trăsăturilor, cât mai aproape de perfecțiune. Simetria este foarte importantă în chirurgia estetică și este posibil să te apropii de frumusețea perfectă folosind calculul raportului de aur atunci când apelăm la diverse tratamente, proceduri sau intervenții estetice.

Există o serie de criterii de care trebuie să ținem cont pentru atingerea proporției de aur. De exemplu, la femei, zona obrajilor trebuie să fie dincolo de linia maxilarului, în timp ce la bărbați, obrajii ar trebui să fie pe aceeași linie cu bărbia”, adaugă medicul Iancu Morad.


Nu putem fi toți perfecți


„Toate aceste proceduri trebuie însă gândite individual, în funcție de nevoile pacientului. Un tip de intervenție poate fi perfect echilibrată pentru trăsăturile unui pacient, însă total nepotrivită pentru proporțiile faciale ale altei persoane, astfel că rezultatul ar fi departe de a fi cel dorit în cel de-al doilea caz.

Trebuie să știm că nasul este considerat principalul punct de echilibru al feței. Toate celelalte structuri care alcătuiesc întreaga față ar trebui proiectate din centrul nasului”, spune medicul chirurg estetician Iancu Morad.


Ce tipuri de intervenții fără operație ne pot aduce aproape de proporția de aur

Există tipuri de proceduri, care nu necesită operație, ce pot fi realizate pentru a obține proporția de aur în estetica facială.


Rinoplastie fără operație

“Pentru că nasul reprezintă centrul important de echilibru al feței, o îmbunătățire a formei acestuia poate ajuta foarte mult să ajungem la proporțiile perfecte. Pentru modificări esențiale, există intervenția clasică, rinoplastia chirurgicală, însă, pentru mici îmbunătățiri estetice, putem apela la rinoplastia fără operație, care presupune mici injectării de acid hialuronic ori de cristale de calciu în zonele pe care vrem să le remodelăm.

Se poate injecta și toxină botulinică pentru a acționa anumiți mușchi și a ridica vârful nasului. Ambele proceduri durează doar câteva minute, sunt simple, nedureroase și nu lasă semne, având totuși rezultate semnificative.

În doar 10 minute, pacientul pleacă acasă cu nasul corectat agreabil, în funcție de fizionomia fiecărei persoane.

În cazul în care folosim acid hialuronic, rezultatul se menține între 6 și 8 luni. La Botox, rezultatele sunt de scurtă durată, de 3-4 luni. Cel mai eficient tratament este cel ce constă în injectarea cristalelor de calciu, cu rezultate ce se mențin până la 2 ani”, explică medicul estetician Iancu Morad.


Contur facial fără operație


„Cu acest tip de procedură, denumită Face Contouring, se poate îngusta o față mai rotundă, se pot accentua pomeții sau evidenția linia mandibulară. Este o procedură minim invazivă ce înlocuiește cu succes bisturiul. Perfecționăm astfel trăsăturile feței, devenind mai ferme, cu un aspect întinerit. Este o procedură rapidă, fără anestezie sau perioadă de recuperare. Se realizează cu injectări cu cristale de calciu pentru persoanele de până în 60 de ani, iar, peste această vârstă, sunt recomandate firele resorbabile de suspensie”, mai spune medicul chirurg estetician Iancu Morad.


Buze armonioase de tip M

„Procedura proprie, pe care am denumit-o M-Technique, pune accent pe detaliile anatomice ale buzelor, oferind rezultate spectaculoase, feminine, dar cu aspect natural și în armonie cu restul feței. Durata procedurii este de 20-25 de minute. Este diferită de intervenția obișnuită, prinfinețea detaliilor și complexitatea tehnicii, tocmai pentru a oferi acel aspect senzual, natural”, explică Dr. Iancu Morad.


Bărbia perfectă

„Atunci când avem bărbie dublă sau gușă, există varianta injectării în zona respectivă a unui mix de substanțe care dizolvă treptat depozitele de grăsime. Vorbim despre o soluție adipolitică, ce se injectează în stratul de grăsime din zona în care realizăm intervenția. Transformarea se produce treptat, fiind necesare 4, 6 sau chiar 8 ședințe pentru a ajunge la rezultatul final. 

Acestea se efectuează la o distanță de o lună. Intervențiile sunt minim-invazive, nu au efecte secundare, iar rezultatul este remarcabil”, încheie medicul chirurg estetician Iancu Morad.


Blefaroplastia fără operație, pentru întinerirea privirii

„În viața de zi cu zi, zona din jurul ochilor este supusă efectelor înaintării în vârstă și a factorilor de mediu. Astfel putem observa că pleoapele devin din ce lăsate, căpătăm un aspect mai trist și obosit și chiar privirea periferică ne este afectată. În prezent, această problemă se poate elimina prin blefarosplastie cosmetică, o intervenție minim-invazivă, rapidă, o tehnică specială pe care am dezvoltat-o în clinica noastră în ultimii ani. 

Nu este nevoie de internare, nici de anestezie generală. Durează 45 de minute, se realizează doar cu anestezie locală, recuperare de doar câteva zile, nelăsând cicatrici. Ea rezolvă problemele estetice din zona ochilor, fie că vorbim de exces de piele, de aspect obosit al privirii ori de asimetrii. 

Pacientul se poate întoarce de a doua zi la serviciu. După o săptămână se extrag firele fine, iar perioada de recuperare se încheie. Procedura poate fi efectuată singură, sau în combinație cu intervenția de ridicare a sprâncenelor. Avem o cerere mare și din partea bărbaților pentru acest tip de procedură”, mai spune medicul Iancu Morad.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search