luni, 25 aprilie 2022

Jurnal de bord COSTA TOSCANA. First stop - Savona, Italia

 

Dintotdeauna mi-am dorit să vad un vas de croazieră din interior! Am tot admirat fotografiile prietenilor și am trăit respectivele experiențe prin ochii lor, dar până în aprilie, anul acesta, nu am avut ocazia să mă bucur chiar eu de viața la bordul unui vas de croazieră.

 

Așa că, atunci când am primit invitația din partea Costa Toscana de a merge într-o aventură de patru zile la bordul vasului, am spus cel mai gălăgios DA. 😀

Eu am fost într-o jumătate de traseu, respectiv: Roma (plecare), Savona, Marsilia, Barcelona. Vasul își continua apoi călătoria spre Palma de Mallorca, Palermo, Civitavecchia. 

Sunt multe trasee, care cuprind orașe și țări diferite, aveți optiunea de a selecta fix ceea ce vă doriți să vizitați, iar preturile sunt personalizate, desigur, în funcție de traseu și data plecării. Aveți AICI link direct spre croazierele Costa Cruises, sa va faceți o idee!

Costa Toscana este un bloc plutitor! Un cartier întreg, de fapt! Sau chiar un mic orășel pe apă. Mai mare decât mi-l puteam imagina, mai luxos și mai perfect impecabil decât credeam. Veneam din România (sorry!), așa că nu concepeam ca un loc atât de mare, copleșitor de mare, poate fi curat și impecabil în cele mai mici detalii. 

Ce mai găsiți pe Costa Toscana:

Zona Health and Fitness

 4 piscine - Infinity pool, Il Forte beach pool La Spiagga beach club pool Versilia beach pool  Splash acqua park with waterslides

 Private 19 solarium 

 Solemio Gym

 Solemio spa

 Solemio beauty salon

 Sports court  Infinity walk  Volare skywalk

Zona Entertainment

 Poltrona Frau event space  Colosseo atrium event space

 Casino Granducato  Passeggiata Volare lounge  Sala Giochi arcade  Outside movies  Squok kids club 




Și, credeți-mă, că sunt Hercule Poirot când vine vorba despre așa ceva. Nu am o lupă la mine, dar am vedere bună și analizez toate cotloanele, toate rosturile de la baie, toate scamele de pe covoare, toate geamurile și gemulețele. Pe Costa Toscana NU am găsit nici o urmă de nimic. Ca idee, era un om special angajat pentru a șterge podelele lifturilor, altul pentru a lustrui șezlongurile, altul pentru a aranja pernele pe canapelele din localurile vasului... În fine! Când zic impecabil, impecabil era locul!

Dar să o luăm cu începutul, că mă abat!

Vasul Costa Toscana a plecat pe 1 aprilie din portul orașului Civitavecchia este un port maritim la Marea Tireniană, situat la 80 de kilometri vest de Roma. Pentru a ajunge aici am zburat la Roma, iar de aici am fost preluați cu un microbuz care ne-a dus fix în port.

La îmbarcare, s-au făcut teste rapide COVID tuturor, indiferent de vaccin sau test. Un lucru bun, cred. În felul ăsta, se știe că toată lumea care urcă la bord este safe în momentul ăla. Și pentru el, și pentru ceilalți pasageri. Foarte mulți la număr.


Ca fapt divers, Costa Toscana are 1.550 de cabine, ceea ce înseamnă o medie de 3000 de turiști. Cam atâția erau și în momentul plimbării mele. Un colos. Dar un colos extrem de bine gestionat! Toată lumea știe ce are de făcut și își respectă perfect jobul. Cu zâmbetul pe buze. Surprinzător, dar da! N-am văzut pe nimeni supărat, nervos, țipând, vorbind pe un ton agresiv.

Chiar și doamna de la bagaje, care mi-a arestat fierul de călcat, mi-a explicat atât de frumos și de calm că așa este procedura, încât nu m-am supărat o secundă. Deși sunt certăreață, de fel! 😀 

Da, să știti că fierul de călcat este obiect interzis pe un vas de croazieră. Sau, cel puțin, pe vasele Costa Cruises. La fel și placa de păr. Sunt restituite la debarcare, nici o problemă.



 

Prima oprire - SAVONA, Italia

Pe scurt, Costa Toscana pleacă din port în jur de 6 seara, călătorește toată noaptea, iar dimineața te trezești într-un alt oraș. Sau altă țară! Foarte mișto sentimentul. Tragi draperia cabinei seara, într-o țară, iar dimineața admiri răsăritul în alta. Fără nici un deranj! Ba chiar poți petrece mare parte din noapte la show-urile din fiecare seară, de pe vas sau pe la barurile de acolo. Sau la SPA. Sau la jacuzzi exterior. 

Costa Toscana are 13 piscine și "hot tubs", 11 restaurante și 13 baruri.

După ce am plecat din Civitavecchia, ne-am ocupat foarte mult, pe vas cu... înghețata. Este un spațiu mărișor, cât o cofetărie generoasă, cu muuultă înghețată, prăjituri, cafea... Tot felul de goodies. Și mai este și un bar Nutella, ca idee! 🍫

Nu te poți plictisi o secundă pe Costa Toscana! Ulterior am luat un cappuccino la plaja exterioară. Mă rog, o zonă mișto cu sezlonguri și muzică chill.



Seara restaurant (misto de tot!) - revin cu o postare specială cu mâncarea de pe Costa Toscana! Și apoi petreceri. Se cântă muzică live pentru toate gusturile și toate vârstele. Imposibil să nu găsești un loc în care să te distrezi.

Dimineața, ne-am trezit în Savona! Pentru prima dată în acest orășel super simpatic, așa că am luat repede micul dejun pentru că voiam să ieșim la plimbare. Vorbesc la plural pentru că am fost însoțită de prietena mea, Ioana, partenerul meu de mers pe jos cu zecile de kilometri! 😀

În Savona am avut vreme să ne plimbăm până la ora 18.00, din câte imi amintesc, apoi am plecat spre următoarea destinație.

Vă las acum câteva poze din Savona și cu minunătia de Costa Toscana și revin cu detalii despre restaurantele de pe vas, următoarea oprire - Marsilia, Franța - și show-urile de la bord.

Am prins o vreme călduță, dar ușor ploioasă (spre seară - ploioasă torențial), așa că pozele sunt mai întunecate. Găsiți mai multe, plus clipuri, pe contul meu de Instagram (link direct AICI


























 


 



Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search