marți, 17 mai 2022

beauty news URIAGE Bariésun

Ne dorim să petrecem cât mai mult timp în aer liber, mai ales în zilele cu soare, dar hai să o facem în deplină siguranță! Soarele ne este, deopotrivă, prieten și dușman. Cunoscându-i toate fațetele, vom putea să-l transformăm în prieten pe viață!


Oricare ar fi destinația de vacanță aleasă, soarele ne va însoți în această vară. El este cel care ne aduce un bronz frumos, o stare de bine, dar în același timp și are și consecințe negative, de la arsuri, riduri, fotoîmbătrânire la cancer! 

Însă toate aceste neplăceri pot fi evitate folosind o protecție adecvată pielii noastre. Noua gamă solară Uriage Bariésun ne oferă cele mai bune soluții pentru un confort sporit și o îngrijire la cele mai ridicate cote, în perfectă armonie cu natura. 


Soarele este cel care asigură viața pe Pământ. Starea noastră de sănătate și bună dispoziție depind în egală măsură de soare. Avem nevoie de el pentru ca pielea noastră să sintetizeze vitamina D și endorfine (hormonul fericirii). Însă nu trebuie să uităm că la pachet cu aceste beneficii vin și radiațiile, cele care ne afectează pielea pe termen scurt (arsuri și radicali liberi) și lung (fotoîmbătrânire și cancer).


Ce este bronzul


După prima expunere la soare, pielea se înroșește, se inflamează și ustură. Apoi apare bronzul și de dragul lui trecem peste suferința arsurii. Dar oare știm care este prețul pe care-l plătim pentru acest bronz?  

Ei bine, atunci când pielea este atacată de radiațile solare, ea are capacitatea de a se apăra, într-o oarecare măsură, prin producerea bronzului, acel frumos pigment arămiu al pielii la care râvnim cu toții, proces ce se numește melanogeneză. 

Însă, ADN-ul pielii este deteriorat cu fiecare expunere la soare, iar pielea noastră îmbătrânește prematur, se pătrează, apar ridurile și chiar celule canceroase. Iată o grămadă de motive pentru care trebuie să dăm o mână de ajutor pielii și să o protejăm suplimentar cu ajutorul cremelor cu filtre eficiente dacă vrem să ne bucurăm de soare în deplină siguranță!

UVB + UVA, formula ideală


Soarele emite diferite tipuri de radiații, dintre care, cele mai periculoase pentru piele sunt razele UVB și UVA. Multe creme solare asigură protecție doar pentru radiațiile UVB, ceea ce înseamnă că nu oferă o protecție completă și lasă loc leziunilor canceroase și îmbătrânirii pielii!

Dacă razele UVB produc căldură și arsuri, razele UVA, deși nu le simțim, pătrund mai adânc în piele și modifică ADN-ul celular. Lumina albastră și razele infraroșii pătrund și ele adânc în piele, dar au o energie mai scăzută. 


Si totuși, pe termen lung, toate aceste radiații provoacă îmbătrânirea pielii prin distrugerea fibrelor de colagen și elastină și mutațiile la nivelul ADN-ului, declanșând multiplicarea celulelor canceroase. 

În concluzie, o cremă de protecție eficientă trebuie să conțină atât filtre pentru UVB, cât și pentru UVA. 

Fiecare produs din noua gamă Bariésun integrează un sistem filtre organice sau minerale ultraperformante, care garantează un spectru larg de protecție contra razelor UVB și UVA și a luminii albastre.

Protecție față de mediu


Uriage și-a luat asupra sa angajamentul de a proteja natura, de aceea, în fiecare an adaptează designul ambalajelor pentru a diminua cât mai mult amprenta de carbon. 

Anul acesta au fost eliminate ambalajele secundare, se folosește mai puțin plastic, din care minim 25% provine din plastic reciclat. Uriage s-a asigurat că gama Bariésun nu afectează reciful de corali făcând studii extensive in vivo pe recifii de corali. 



Gama Uriage Bariésun are o formulă bazată pe două patente dermatologice care asigură protecția celulară și previn fotoîmbătrânirea. 


Pe lângă cele filtrele organice sau minerale, produsele Uriage Bariésun conțin apă termală Uriage, o apă bogată în minerale și oligoelemente. 

Această apă activă, care curge prin Alpii francezi, are o acțiune anti-radicali liberi care ajută la limitarea daunelor ADN-ului în urma expunerii la razele UV. Are, de asemenea, proprietăți calmante și hidratante și ajută la întărirea barierei cutanate.

Protecție împotriva îmbătrânirii


Tot mai des auzim vorbindu-se de telomeri, extremitățile cromozomilor, care se scurtează odată cu trecerea timpului. Dacă știința ar reuși să stopeze micșorarea lor, am avea viață fără de moarte și tinerețe fără bătrânețe, așa cum se spune în povești.

Gama Uriage Bariésun, mai are un brevet: Telomeres Protect! Formula acestor produse protejează formarea de telomeri scurți. Dimensiunea telomerilor se micșorează în timp, dar și din cauza stresului, poluării, alimentației sau razelor UV. 


 

Uriage a încorporat un extract de Arthrospira Platensis (spirulină), bogat în ficocianină, care este capabil să reducă daunele celulare cauzate de razele UV și lumina albastră și ajută la prevenirea fotoîmbătrânirii. 

Complexul Bariésun, care este, de asemenea, brevetat, este o combinație de PVP și Polyquaternium, iar rolul său este de a menține filtrele solare pe suprafața pielii, astfel crescând eficiența fotoprotecției. 

Formula conține aquaspongine, care mențin pielea hidratată, și vitamina E, un antioxidant puternic. 

 Știai că?


- 80% din razele UV trec prin nori și ceață, iar 50% din expunerea la UVA provine de la lumina reflectată, chiar și atunci când stai la umbră sau când ești în apă. 

- Nu există protecție solară 100%. Chiar și produsele de îngrijire solară SPF50+ (care includ formule cu un SPF mai mare de 60) lasă unele raze să penetreze și permit pielii să se bronzeze.

- Cantitate optimă de cremă pentru o protecție eficientă este de 2 mg/cm² de piele, respectiv cât o minge de golf pentru întregul corp. 

- Dacă alegi un produs de pulverizare (spray sau ulei), sunt necesare 10 până la 15 pulverizări pe zonă pentru a proteja corect pielea.

- 1 din 3 cazuri diagnosticate de cancer este cancer de piele? 90% se dezvoltă în keratinocite, carcinom, iar restul de 10% sunt tumori maligne, melanom. 


Gama Uriage Bariésun conține produse pentru pielea sensibilă și intolerantă, SPF 50+, produse ce oferă protecție pielii închise sau bronzate, SPF 30 și produse After Sun și Self Tanning, care aduc confort pielii și fac bronzul să dureze! Toate produsele Uriage Bariésun pot fi achiziționate online și din farmacii.

Prețuri recomandate – de la 45 de lei până la 120 de lei (în funcție de tipul de produs, campanii sau politica comercială a fiecărei farmacii)

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search