sâmbătă, 4 februarie 2023

De ce este atât de importantă crema de ochi


Ochii nu sunt doar oglinda sufletului, ci și primii care arată că vârsta nu este doar un număr. Lipsită de grăsime, pielea din jurul ochilor îmbătrânește mai repede, iar ceacănele, liniile fine, edemele ne pot schimba întreaga înfățișare. De aceea, este foarte important să acordăm atenția cuvenită îngrijirii ochilor cu produse specifice.


Pielea din jurul și sub ochi este mai subțire și mai sensibilă decât oriunde altundeva. Dacă ochii îți sunt încordați sau dacă ești pur și simplu epuizat, vasele de sânge de sub piele se extind și devin mai vizibile prin această piele subțire. Acest lucru creează inele întunecate sau pungi umflate sub ochi. 

Factorii de stres extern, cum ar fi poluarea atmosferică sau a aerului, precum și aspecte ale stilului de viață, cum ar fi somnul, dieta și exercițiile fizice, pot juca un rol în aspectul pielii de sub ochi.

În plus, pielii de sub ochi îi lipsesc glandele de ulei, care sunt de fapt hidratantul natural al pielii. Prin urmare, pielea este mai susceptibilă la deshidratare și semne premature ale îmbătrânirii, cum ar fi ridurile.

Câteva recomandări pentru îngrijirea ochilor 

1. Protecția solară

Cercurile întunecate de sub ochi pot apărea dacă hiperpigmentarea (întunecarea) pielii este cauzată de daunele UV ale soarelui.

Protecția solară este importantă pentru a proteja pielea de razele UV. Ar trebui să iei în considerare cu atenție dacă dorești să utilizezi protecție solară chimică sau minerală. Pielea de sub ochi este mult mai sensibilă decât oriunde altundeva și poate fi iritată de protecția solară chimică, deoarece intră în piele. 

Protecțiile solare minerale, pe de altă parte, stau pe piele. Sfat: nu uita să aplici crema și pe pleoapa superioară! Alege o cremă de ochi cu SPF în locul folosirii celei de față și în această zonă. Nu este greșit să procedezi astfel, însă o crema specială pentru ochi cu SPF este și mai benefică!

Cremele faciale clasice prezintă riscul iritării ochilor și a zonei sensibile din jur. Folosiți o cremă pentru ochi, mai delicată și sigur nu vă vor ustura ochii, iar pe Notino găsiți multe astfel de produse!

 

2. O cremă de ochi pentru piele sensibilă

Dacă ai și tu o piele sensibilă, așa ca mine, este cu atât mai indicat să aplici și în zona ochilor o cremă specială. Pielea din jurul ochilor dvs. este alergică, sensibilă sau eczematoasă? 

Crema de ochi La Roche-Posay Toleriane Dermallegro atenuează toate aceste senzații neplăcute. Oferă pielii 48 de ore de hidratare, reface bariera cutanată și calmează pielea. Textura sa ușoară și proaspătă se simte incredibil de plăcut pe piele.

3. Poartă ochelari de soare și folosește produse antirid!

Chiar dacă este doar într-o zi ușor însorită, ochelarii de soare sunt indispensabili pentru a-ți proteja atât ochii, cât și pielea din jurul ochilor împotriva razelor UV dăunătoare. Nuanța întunecată a lentilelor împiedică să vă strângi din ochi în lumina strălucitoare și să faci riduri în jurul ochilor.

Poți alege o cremă de ochi antirid pentru un plus de efect, iar eu pot să-ți recomand crema de ochi Dr. Irena Eris Algorithm, care mie îmi place foarte mult! Netezește liniile și ridurile fine, uniformizează nuanța pielii și o iluminează superb și oferă pielii elasticitate. 

O altă cremă antirid pe care o folosesc și imi place mult este crema de ochi Origins Plantscription Anti-aging Power Eye Cream, care este genială!

Cu folosirea continua, vei observa cu aspectul umflat, pleoapele cazute si ridurile din zona ochilor par sa dispara. Formula fara: parabeni, ftalati, laurilsulfat de sodiu, polipropilenglicol, uleiuri minerale, DEA, vaselina, parafina, polietilena, formaldehida si ingrediente de origine animala. 


4. Uită-te după aceste ingrediente!

Pentru a combate cercurile întunecate, trebuie să fi atent la următoarele ingrediente din creme:

- Arbutin (echilibrează pigmentarea pielii și reduce petele întunecate. Obținută din fructe de pădure)

- Acidul kojic (luminează pielea întunecată de deteriorarea soarelui, cicatrici sau pete de vârstă, obținută din ciuperci).

-  Vitamina C / acid ascorbic (antioxidant și reduce hiperpigmentarea)

- Soia (luminează pielea, reduce roșeața și consolidează colagenul)

- Niacinamidă / Vitamina B3 (reduce hiperpigmentarea, ajută celulele să se dezvolte)

- Acid azelaic (reduce roșeața și inflamația, obținută din boabe)

 

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search