joi, 2 martie 2023

O îngrijire minimă, dar eficientă a mâinilor

 

Recunosc faptul că nu acord manichiurii îngrijirea necesară, adică nu merg la salon la două săptămâni și nici nu îmi colorez foarte des unghiile. Însă un lucru fac sigur: folosesc cremă de mâini, de multe feluri și în cantități generoase și aplic tratament pentru cuticule! Ah, și folosesc mănuși pentru menaj, lucru extrem de important și mi-ar plăcea ca toate femeile să-și protejeze astfel pielea delicată a mâinilor și unghiile.

 

Așadar, dacă mai sunt persoane ca mine, cu foarte puțin timp liber la dispoziție pentru manichiură/ îngrijirea mâinilor, vă fac câteva recomandări. Produse pe care le folosesc eu în perioada asta. Și mai am câteva pe la birou și alte creme de mâini pe unde mai am reședințe temporare. 

Dar ne limităm la acestea trecute în revistă acum pentru că sunt tot ceea ce au nevoie mâinile și unghiile voastre. Îngrijire minimă, dar eficientă. Așa cum ziceam în titlu!

Astfel:

1. Folosește cât mai des cremă pentru mâini!


Îmi plac mult acum crema de mâini regeneratoare La Roche-Posay Cicaplast Mains, pe care am folosit-o toată iarna, și crema protectoare pentru maini SPF 30 hello sunday the one for your hands.

Faţă de cremele de mâini obişnuite, Cicaplast de la La Roche-Posay are în compoziţie un procent de 30% glicerină şi niamicide (4%). La ce ajuta? Pai glicerina are rolul de a preveni uscarea mâinilor, extragand apa din straturile inferioare ale pielii si crescand, astfel, hidratarea in straturile superioare ale pielii; iar niamicidele (vitamina B3 sau acid nicotinic) reprezinta un ingredient antiimbatranire, care imbunatateste elasticitatea pielii, previne si trateaza pigmentarea pielii, imbunatatindu-i tonusul si textura. 

Cele două, în procentele amintite mai sus, fac din Cicaplast Mains o cremă cu proprietăţi excelente anti-aging şi regenerare. Un alt ingredient care trebuie menţionat este untul de shea, care reduce senzaţiile de disconfort şi calmează pielea.
Cicaplast Mains La Roche-Posay este o cremă reparatoare şi a fost testată de 23 profesii diferite. Nu stiu cum a functionat in cazul celorlalte profesii, dar in cazul meu, ziaristo-blogerito-voluntar in campanii umanitare, pe scurt, un om care petrece destul de mult timp in frig, care isi spala mainile de 289 de mii de ori pe zi, si-a facut treaba!
Pe langa textura placuta si lipsa parfumului, crema intra foarte bine in piele, nu lasa pelicula unsuroasa - le urasc pe cele care fac asta!- si imi lasa mainile catifelate pentru mult timp! Iar eu chiar am o problema cu treaba asta. 

La rândul său crema protectoare pentru mâini SPF 30 hello sunday the one for your hands nu doar hidratează senzațional mâinile, dar le conferă și protecție solară ridicată. Nu subestimați niciodată importanța SPF-ului când vine vorba și despre mâini pentru că aici, pielea este super subțire, se arde și se pătează ușor de la Soare.

Îmbogățită cu acid hialuronic și aloe vera, această cremă de mâini SPF calmează și repară daunele și semnele de îmbătrânire. Este și un produs vegan, prietenos cu pielea și cu mediul înconjurător.

2. Hidratează cuticulele!

 

Uneori, când ai pielea foarte uscată sau sensibilă, crema de mâini nu este suficientă și pentru cuticule. Ca în cazul meu, de exemplu. Oricâtă cremă de mâini aș folosi, trebuie să aplic neapărat un tratament și pentru cuticule, mai ales că îmi cresc foarte repede.

Unul dintre cele mai bune ever este uleiul hrănitor OPI Pro Spa care hrănește și îmbunătățește bariera naturală de protecție a pielii, oferind unghiilor și cuticulelor nutriția necesară. Datorită formulei bogate în uleiuri esențiale (ulei de struguri, susan, kukui, floarea-soarelui, cupuaçu), mâinile vor căpăta un aspect neted și sănătos, fiind protejate întreaga zi. 

Textura ușoară de tip gel asigură o penetrare rapidă, lăsând pielea fină și catifelată.

Aplicați câteva picături de ulei în zona unghiilor și a cuticulelor, masând delicat până la absorbția completă.

3. Ai grijă și de unghii!

Nu folosesc des ojă, dar aplic lacuri întăritoare sau diverse tratamente pentru unghii. Unul care mi-a plăcut ani de zile și îmi place în continuare este lacul întăritor cu efect regenerator Nails Inc.Nailkale Superfood Base Coat.

Întărește unghiile și le regenerează, protejează împotriva fisurării, a ruperii și a zdrențuirii, adaugă strălucire unghiilor mate și deteriorate.

Îl găsiți pe Notino!

4. Ce oje îmi plac în primăvara asta

Mult timp am fost pe nude-uri sau lacuri cu glitter, dar în primăvara asta am chef de culoare și pe acestea patru le-am selectat din colecția mea generoasă ca să le folosesc în primăvara asta. Vă arat pe Instagram și cum se văd pe unghii, când reușesc să-mi fac mani/pedi.

Găsiți pe notino.cum super mega extra multe nuanțe de oje OPI. Sigur, și alte branduri, dar eu sunt fan OPI și vi le recomand pe ele.

 

 
 

 

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search