duminică, 28 aprilie 2024

3 zile la Istanbul în imagini. Prima parte - despre mâncare :)

 

Îmi zicea o prietenă, nu demult, că nu a fost niciodată în Istanbul pentru că i s-a părut periculos. Din nou preconcepții. Nu sunt eu cea mai curajoasă din lume, dar îmi pare atât de rău când oamenii își pun stop la planuri și vise și dorințe din cauza unor vorbe aruncate în vânt de te miri cine. Sigur că nimeni nu îți poate garanta nimic, dar dacă punem răul înainte, nu mai ieșim din casă. Până la urmă, și în baia proprie putem aluneca și păți ghinionul cel mare. Dar nu, mersi!


Eu aleg să ies din casă, din oraș și din țară de câte ori am ocazia. Niciodată nu am plecat undeva cu gânduri negative pentru că am foarte mare încredere în îngerii mei păzitori, pe de o parte, sunt sigură că am o soartă specială, pe de alta... Și, în plus, oricum nu ne putem împotrivi destinului.

În februarie am fost în Istanbul pentru a doua oară în viață și a fost superb. Dacă în prima mea vizită aici am fost strict ca turist și am umblat în locuri turistice - Hagia Sofia, Moscheea Albastră, bazarul sau Insula Prinților, acum a fost o excursie work & travel, cumva. Cei de la ministerul Turismului din Turcia și-au dorit să ne prezinte și alte părți ale acestui oraș fabulos.

Oricum, în Istabul și dacă mergi lunar și găsești alte locuri de văzut și de IUBIT!

Am ajuns în câteva restaurante renumite, precum Sirali Kebab, Divan Brasserie Bebek, unde am luat un mic dejun desprins din fanteziile gurmanzilor, Mükellef Karakoy, Cabbar...

Am mers și în zona Kadıköy, unde am mâncat într-un fast-food din zona aglomerată, cu magazine și tarabe, cea mai bună șaorma-like din viața mea. 

Agl0merație, oameni minunați, zâmbitori și prietenoși- eu n-am avut parte niciodată de turci morocănoși și răi - mâncare bestială... Cred că este cea mai bună mâncare din lume, fără exagerare. Adică fiecare țară este recunoscută pentru un fel anume de mâncare sau mai multe, însă ca în Turcia, să-ți placă absolut orice, eu n-am mai întâlnit.

Ce să mâncați în Istanbul? ORICE, ORIUNDE! De data asta eu am ajuns în câteva restaurante luxoase, aș putea spune, însă oriunde ați mânca, și la colț de stradă, și în locurile care nu arată wow, totul este excepțional de bun! Am mâncat chiar și miel, deși eram convinsă că nu îmi place :)

Să vă las câteva poze cu mâncarea, ca să pot trece și la altele! :)






























 

 

 

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search