vineri, 15 februarie 2013

Timp pierdut prin saloane si homemade mani/pedi


In urma peregrinarilor mele pe la diferite saloane de "scos frumusetea din mine" - incercari esuate, in mare parte, am ajuns la o concluzie: manichiurile si pedichiurile pe care mi le fac eu, asa cum pot si cum stiu, sunt mult mai reusite decat cele cumparate de la saloane!
Exista si exceptii, desigur, cand unghiile mele parca nu erau ale mele si rezultatul a fost impecabil, cu toate regulile respectate, cu oja aplicata fara cusur, cuticule nesangerande, forma a unghiilor perfecta...
Dar, in 90% din cazuri, ajunsa acasa de la salonul de "infrumusetare" mi-am sters oja si am reaplicat-o eu cu produsele mele! Ca sa nu mai spun ca observ tot mai des ca manichiuristele nu mai aplica baza si top, nici tratament pentru cuticule si, mai ales, nu au oje OPI! Si nu va ganditi ca am fost in cine stie ce maghernite... Sub nici o forma! N-as avea curaj! Desi, daca stau bine sa ma gandesc, in saloanele de cartier, micute, de la parterul blocurilor, primesti mai multa atentie si servicii de calitate. Nu in toate, bineinteles! Pe alocuri inca se mai trateaza cuticulele cu carmin si chiar se sugereaza combinarea lui cu oja alba pe motiv ca "da bine", deci...



Cum ziceam, atunci cand reusesc sa inving lenea si timpul, prefer sa mi fac singura mani/pedi! Macar, daca imi ciupesc cuticulele, o fac eu cu sculele mele, folosite doar de mine. Neindemanarea mea, cuticulele mele. Ale mele sunt, eu le ciupesc :)
Ultima data cand m-am lasat pe mana unei "pricepute", m-a ranit ingrozitor, mi-a umplut mainile de pudra Baneocin, insa inainte de asta m-au suprins instrumentele ei de "tortura", aparent de duzina, aparent nedezinfectate... Mi-a frecat unghiile, in ambele directii, cu o pila metalica de ma durea sufletul pentru ca eu am acasa tot felul de chestii misto si profi si am grija sa-mi pilesc unghiile intr-o singura directie - asa citisem eu ca ar fi corect, imi ingrijesc unghiile cu alte chestii misto si am grija sa respect toti pasii unei manichiuri corecte: degresat unghie, aplicat lac de baza, aplicat oja in doua straturi si apoi aplicat lac de finisare. Toate OPI, in majoritatea cazurilor!


Tocmai de aceea, in ultimul salon vizitat m-a suprins lipsa totala a produselor OPI. Aveau doar Peggy Sage, brand cu care nu sunt prietena la catarama, insa aveau culori ok si am acceptat. M-a suprins tehnica domnisoarei manichiuriste: inmuiat cuticule, taiat, Baneocin, lac de baza no name - cel putin pentru inculta de mine-, oja un strat si crema de maini Yves Rocher. Top coat ciuciu!
Dupa 50 de min petrecute la coafura, oja tot nu se uscase, nici mani/nici pedi. Normal ca s-a zgariat toata cand am pus ciorapii, iar la maini se facuse deja varza. Acasa, am sters tot si am mai bibilit putin la cuticule, la forma, am pilit intr-un singur sens, am aplicat intaritor/base coat OPI, lac Alessandro de data aceasta pentru ca am gasit in cutia cu oje acest indigo foarte frumos pe care nu il testasem niciodata- Blue Nuit, numarul 159-, iar doua straturi de oja mai tarziu, am finisat cu Top Coat RapiDry OPI

cu blitz

Ah, din plictiseala, m-am gandit sa fac si un accent auriu cu Nails Inc. Chelsea Embankment si la maini, si la picioare. Nu stiu cat de bine se vede, dar asa m-a lovit pe mine inspiratia intr-o noapte, pe la 3...
Oricum, in realitate se vede mult mai frumos! :)
Ah, si intre timp am sters si marginile, deci inchipuiti-va rezultatul fara cuticulele un pic (mai mult) manjite! :)
Macar sunt manjite de mine! Si nici nu m-a costat nimic! 

fara blitz

fashion doctor spunea...

superb! very inspiring! week end minunat! xoxo

Zuzele spunea...

Multumesc, Stella my love! Tu esti mereu generoasa cu laudele in ceea ce ma priveste :) :* xoxo

Unknown spunea...

Imi palce combinatia si faptul ca ai facut diferit doar una, auriul acela arata super:)

Zuzele spunea...

Multumesc mult, Corina! :*

Très Chic spunea...

me gusta :D

Tears of a Ghost spunea...

Nu am fost niciodata la salon pentru manichiura,de cand ma stiu mi le fac eu singura acasa, cu multa rabdare si zic eu un pic de imaginatie.
Uneori imi pare rau ca nu am incercat experienta de a fi "rasfatata" de altcineva, dar citind postul acesta realizez ca am procedat bine atata timp. multumesc ca ne-ai impartasit aceste lucruri.

Georgiana spunea...

Arata foarte bine!
Si mie imi iese mai bine manichiura acasa, e si mai durabila intrucat urmez toti pasii.

Camelia Andrasescu spunea...

Si mie imi place! Eu am fost la salon fix de...4 ori in toata viata mea, la evenimente importante unde am crezut eu ca imi trebuie o super-mega manichiura. Rezultatul a fost catastrofal la saloane de fite, inclusiv la nunta mea. Dar eu sunt medic si imi este pur si simplu groaza sa nu fac vreo hepatita B sau mai grav C, nu este vorba de bani sau comoditate, insa sanatatea nu o mai recuperezi in urma unor experimente nereusite!

Zuzele spunea...

Multumesc pentru aprecieri, iubitele mele, si pentru ca ati avut rabdare sa cititi postul meu kilometric! <3 you

Butterfly spunea...

Ti-a iesit foarte bine manichiura, te inteleg de ce tinzi sa renunti la manichiura de salon. Ai dreptate sunt multe problemele pe care le-ai putea avea daca apelezi la salon de la ustensile pana la timpul de uscare. Totusi uneori eu simt nevoia sa ma duc la salon sa le mai curete pentru ca nu reusesc sa fac asta impecabil (cum e de asteptat sa se faca la un salon) Pup si o saptamana frumoasa va doresc!

Unknown spunea...

haha, eu mi-am facut programare la manichiura acum cateva luni si stiti ce am vazut pe masuta manichiuristei? n-o sa ghiciti niciodata:)) pix din acela rosu cu care se dadeau cucoanele acum multi ani. din pacate a trebuit sa refuz sa imi faca manichiura frumos cu pixul, dar bineinteles ca nu a folosit niciun fel de coat. cuticula nu mi-a rezolvat-o caci vroia sa mi-o taie dom'le, eu nu si nu ca o vreau impinsa. nu a inteles ce e cu impinsul cuticulei, dar totusi avea oja opi ;)

Zuzele spunea...

Mihaela, Carmin e ala rosu de dat pe cuticule:))) O prietena de-a mea n-a fost pe faza si tot stand la palavre cu fetele din salon, s-a trezit cu rosu pe cuticule :)) A cerut o nuanta naturala pe unghie si manichiurista s-a gandit ca ar merge foarte bine cu rosu pe margine :))

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search